Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

'Huizen in Nederland nog prima te betalen'

Problemen woningmarkt overtrokken?

Problemen woningmarkt overtrokken?

De woningmarkt is al tijden het gesprek van de dag in de Nederlandse media. De oververhitte markt, veel te snel tijgende huizenprijzen en starters die niet meer aan bod komen… het wordt allemaal gerelativeerd in drie rapporten die onlangs uitkwamen. In De Telegraaf worden ze op een rij gezet.

Huizenmarkt in Nederland valt wel mee

Problematiek huizenmarkt overtrokken

Vermogensbeheerder DMFCO – het bedrijf achter MUNT Hypotheken – stelt dat de problematiek op de huizenmarkt overtrokken is. Hij neemt inflatie mee, en de totale hypotheekschuld, en stelt dat het allemaal wel meevalt.

Wonen is nog goed betaalbaar

Internationaal vastgoedadviseur JJL stelt ook: “Wonen is toch veelal goed betaalbaar in Nederland”. Zij komen tot de conclusie dat rum 70% van de wijken in Nederland nog steeds over betaalbare koopwoningen beschikt. En dat de vraagprijs in Amsterdam standaard te laag wordt ingezet, waardoor overbieden de norm is geworden.

Woonlasten als percentage van inkomen

Vastgoeddatabureau Calcasa keek naar het percentage van het netto inkomen dat mensen besteden aan hun woning. Dat is in de afgelopen twee jaar gestegen van 14,6% naar 15,8% voor mensen met een aflossingsvrije hypotheek – een stijging die wel meevalt. Voor de nieuwe lichting met een annuïteitenhypotheek is ging het van 30% naar 34%. De huizenprijzen zijn wel hard gestegen maar dat wordt gecompenseerd door de lage hypotheekrente.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek