Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

ASR neemt Loyalis over van APG

Verzekeraar groeit door overnames

Verzekeraar groeit door overnames

Verzekeraar ASR neemt inkomens- en pensioenverzekeraar Loyalis over van pensioenuitvoerder APG. Het bedrijf uit Heerlen verandert voor € 450 miljoen euro van eigenaar.

Sterk in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Loyalis voert inkomensverzekeringen en pensioenverzekeringen. De reden voor de overname ligt voor ASR vooral in de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV): daarin is Loyalis sterk en ASR wil de positie in de AOV-markt verstevigen. 

Loyalis inkomens- en pensioenverzekeringen

Veranderingen bij Loyalis

Voor de klanten en medewerkers van Loyalis verandert er weinig: het bedrijf blijft in Heerlen en ook de naam Loyalis wordt niet veranderd. De levensverzekeringen en pensioenactiviteiten worden wel geïntegreerd met die van ASR, naar verwachting in 2020.

ASR op overnamepad

Deze overname is niet de eerste die ASR doet: de verzekeraar wil groeien – zowel in volume als in winstgevendheid. Eerder nam het bedrijf uit Utrecht al Corins en Generali Nederland over. Ook zou ASR één van de kandidaten zijn voor het overnemen van Vivat (ZwitserLeven, Reaal) van het Chinese Anbang.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek