Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

BinckBank naar Saxo uit Denemarken

Online beleggersbank overgenomen door Denen

Online beleggersbank overgenomen door Denen

De Nederlandse online beleggersbank BinckBank wordt overgenomen door de Deense Saxo Bank. Afgelopen vrijdag werd bekend dat Saxo een bod heeft gedaan op de aandelen van Binck.

BinckBank en Alex

Binck werd opgericht in 2000 als één van de eerste prijsvechters in online beleggen. In 2007 nam de online broker concurrent Alex over van de Rabobank. Het bedrijf is niet alleen actief in Nederland maar ook in België, Frankrijk, Italië en Spanje.

Overname door Deense Saxo Bank

De Denen willen in totaal 424 miljoen euro voor BinckBank betalen. Met de overname zal de beursnotering van Binck beëindigd worden, Saxo stelt dat de financiering al rond is. Wel moet de Autoriteit Financiële Markten (AFM) nog goedkeuring geven. De Deense bank is actief in zestien landen.

Binck blijft in Amsterdam

Het statutaire hoofdkantoor van Binck blijft in Amsterdam, voor Nederland en België blijft de naam BinckBank ook behouden. Klanten zouden volgens de  topmannen van beide banken alleen voordeel van de overname hebben, geen nadeel.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek