HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Vertrouwen woningmarkt: publiek verwacht crisis

Nederland nog net positief over huizenmarkt

Nederland nog net positief over huizenmarkt

De Eigen Huis Marktindicator over november geeft aan dat het vertrouwen van Nederland in de woningmarkt nog maar nét positief is. Bijna de helft van de Nederlanders verwacht dat er binnen nu en drie jaar een crisis uitbreekt.

Marktindicator puntje gedaald

In oktober stond de marktindicator op 103, dat bleek per november een puntje lager uit te komen op 102. Nog net boven de 100 – dus nog net positief – maar het keerpunt komt wel echt in zicht nu. Vorig jaar november stond de indicator nog op 112 punten, een stuk positiever dus.

Eigen Huis Marktindicator woningmarkt november 2018

Bron: Vereniging Eigen Huis

Geen gunstig moment om een huis te kopen

Inmiddels zegt 45% van de ondervraagden het geen gunstig moment te vinden om een huis te kopen. Dat komt door de enorm gestegen huizenprijzen en de steeds verder afnemende keuzemogelijkheden. 

Binnen nu en drie jaar crisis op de woningmarkt

Bijna de helft van de Nederlanders verwacht dat er binnen nu en drie jaar een crisis uitbreekt op de huizenmarkt – en dat de huizenprijzen dan weer gaan dalen. Toch laten veel mensen zich hier niet door beïnvloeden bij het realiseren van hun woonplannen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Nononsense van zaterdag december 29, 2018 12:09
    Die 15% trapten de oh zo geweldige huizenmarktvoorspellers in, die dachten namelijk dat het nog met 15% verder zou dalen terwijl de prijsdaling al op 20% zat, terwijl het werkelijk al 35% was, foutje van de zogenaamde experts/huizenmarktforums.
    Had dus niets met loonontwikkeling te maken, internet is gewoon een slechte raadgever waarbij het om van alles en nog wat draait behalve het onderwerp zelf.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen