Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Vertrouwen woningmarkt: publiek verwacht crisis

Nederland nog net positief over huizenmarkt

Nederland nog net positief over huizenmarkt

De Eigen Huis Marktindicator over november geeft aan dat het vertrouwen van Nederland in de woningmarkt nog maar nét positief is. Bijna de helft van de Nederlanders verwacht dat er binnen nu en drie jaar een crisis uitbreekt.

Marktindicator puntje gedaald

In oktober stond de marktindicator op 103, dat bleek per november een puntje lager uit te komen op 102. Nog net boven de 100 – dus nog net positief – maar het keerpunt komt wel echt in zicht nu. Vorig jaar november stond de indicator nog op 112 punten, een stuk positiever dus.

Eigen Huis Marktindicator woningmarkt november 2018

Bron: Vereniging Eigen Huis

Geen gunstig moment om een huis te kopen

Inmiddels zegt 45% van de ondervraagden het geen gunstig moment te vinden om een huis te kopen. Dat komt door de enorm gestegen huizenprijzen en de steeds verder afnemende keuzemogelijkheden. 

Binnen nu en drie jaar crisis op de woningmarkt

Bijna de helft van de Nederlanders verwacht dat er binnen nu en drie jaar een crisis uitbreekt op de huizenmarkt – en dat de huizenprijzen dan weer gaan dalen. Toch laten veel mensen zich hier niet door beïnvloeden bij het realiseren van hun woonplannen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Nononsense van zaterdag december 29, 2018 12:09
    Die 15% trapten de oh zo geweldige huizenmarktvoorspellers in, die dachten namelijk dat het nog met 15% verder zou dalen terwijl de prijsdaling al op 20% zat, terwijl het werkelijk al 35% was, foutje van de zogenaamde experts/huizenmarktforums.
    Had dus niets met loonontwikkeling te maken, internet is gewoon een slechte raadgever waarbij het om van alles en nog wat draait behalve het onderwerp zelf.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek