HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Spaartaks discussie bij Hoge Raad

Advocaat-generaal spreekt zich uit over belasting in box 3

Advocaat-generaal spreekt zich uit over belasting in box 3

De advocaat-generaal heeft advies gegeven aan de Hoge Raad over de rechtmatigheid van de vermogensrendementsheffing. In het advies geeft Cora Ettema aan dat de spaartaks in haar ogen niet in strijd is met het Europees verdrag voor de rechten van de mens. Dit voert de Bond voor Belastingbetalers aan in haar strijd tegen de belasting in box 3.

Bond voor Belastingbetalers: inbreuk op eigendomsrecht

De Bond stelt dat het fictieve rendement van 4%, zoals dat tot voor kort standaard werd gehanteerd, een inbreuk was op het eigendomsrecht zoals dat in het Europees verdrag staat. Daar is de advocaat-generaal het niet mee eens.

Geen compensatie voor teveel betaalde belasting

Ettema heeft ook haar mening gegeven over de eis dat teveel betaalde belasting gecompenseerd zou moeten worden. Ze is het daarin eens met de eerdere uitspraak van het Gerechtshof van Amsterdam: dat het aan de overheid is om een passende oplossing te bieden. De Bond is in cassatie gegaan bij de Hoge Raad omdat ze graag een uitspraak wilde over de compensatie. 

Uitspraak Hoge Raad over spaartaks

Het advies van de advocaat-generaal wordt veelal opgevolgd door de Hoge Raad, maar niet altijd. De werkelijke uitspraak van het hoogste rechtsorgaan moet nog komen.

Balen van belasting? Regel in elk geval de hoogste spaarrente!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen