Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Iets meer overstappers voor zorgverzekering 2019

Voorlopige cijfers van Zorgverzekeraars Nederland bekend

Voorlopige cijfers van Zorgverzekeraars Nederland bekend

In 2018 hebben 1,1 miljoen mensen besloten om over te stappen op een andere zorgverzekering. Dit geeft Zorgverzekeraars Nederland (ZN) aan in voorlopige cijfers.

Iets meer overstappers in 2018 dan in 2017

Die 1,1 miljoen overgestapte verzekerden komt neer op 6,6%. Dat percentage kan nog veranderen aangezien nog niet alle overstapmutaties bij de verzekeraars verwerkt zijn. De prognose ligt iets hoger dan in 2017, toen 6,2% van de verzekerden de stap naar een andere zorgverzekering zette. 

Nieuwe verzekering kan tot 1 februari

Het opzeggen van de bestaande zorgverzekering kon tot en met 31 december 2018. Wie nog geen nieuwe polis heeft afgesloten kan dat nog doen tot 1 februari 2019. Daarna volgt het definitieve overstappercentage voor 2018.

Vergelijk alle premies van zorgverzekeringen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek