Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizenmarkt 2018: hogere prijzen, minder verkopen

Hausse op lijkt af te nemen

Hausse op lijkt af te nemen

De nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster laten zien dat de prijzentoename voor woningen begint af te nemen. In december 2018 waren de huizen 8,4% duurder dan een jaar eerder, in november was dat nog 9,5%.

Prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen tm dec 2018 - CBS en Kadaster

Ontwikkeling huizenprijzen 2018

Gemeten over heel 2018 zijn de huizenprijzen 9% hoger uitgekomen dan in 2017. In december waren de huizen ruim 33% duurder dan in het dal van juni 2013, en ook ten opzichte van de vorige piek in augustus 2008 is er alweer sprake van een stijging van bijna 5%. Die piek werd in mei vorig jaar overtroffen.

In alle provincies minder huizen verkocht

In het laatste kwartaal van 2018 zijn wel voor het eerst sinds 2013 in alle provincies minder huizen verkocht dan een jaar eerder. Over het hele jaar 2018 was de daling landelijk 9,7% ten opzichte van 2017. 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek