Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Prijzenslag hypotheekrente voorbij?

Rentes dalen niet mee met kapitaalmarktrente

Rentes dalen niet mee met kapitaalmarktrente

De prijzenslag rondom de hypotheekrente lijkt even voorbij. De Hypotheekshop meldt dat de marges die banken in de hypotheekrente opnemen aan het stijgen zijn.

Dalende kapitaalmarktrente

De kapitaalmarktrente is de laatste tijd behoorlijk gedaald, dat is goed te zien in deze grafiek:

Ontwikkeling kapitaalmarktrente in 2018

Deze daling is terug te voeren op de gebeurtenissen rond de Brexit en de politieke ontwikkelingen in de Verenigde Staten. 

Hypotheekrente daalt niet mee

De lagere kapitaalmarktrente is echter nauwelijks zichtbaar in de ontwikkeling van de hypotheekrente in de laatste maanden. Er zijn bij de laatste rentewijzigingen genoeg dalingen te zien, maar ook verhogingen. Ondertussen daalt het gemiddelde niveau van de hypotheekrente amper. De conclusie van De Hypotheekshop dat de marges stijgen is daarmee terecht.

Vergelijk hypotheekrentes van dit moment

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek