Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Geld lenen duurder

Leenrente omhoog bij twee goedkope leenbanken

Leenrente omhoog bij twee goedkope leenbanken

Geld lenen zou gezien de steeds verder dalende rentes alleen maar goedkoper moeten worden. Toch hebben geldverstrekkers Findio en Interbank besloten om de rente die zij in rekening brengen voor persoonlijke leningen per 1 februari te verhogen.

Laagste rente persoonlijke lening

De laagste rente voor de persoonlijke lening stond bij Interbank tot en met 31 januari op 4,0%, bij Findio op 4,1%:

Rente persoonlijke lening Interbank en Findio januari 2019

Laagste rente persoonlijke lening Interbank & Findio 31-1-2019 – bron Lening.nl

Per 1 februari zijn de bodemtarieven bij deze geldverstrekkers verhoogd: bij allebei zit nu ten minst 4,3% rente verwerkt in de maandlast van een persoonlijke lening. Hun positie ten opzichte van andere leenbanken is daardoor niet gewijzigd: in de vergelijking van laagste leenrentes staan ze nog steeds op positie 4 en 5. Of op de posities 3 en 4, afhankelijk van de vraag of je aangeeft dat je een eigen huis hebt of niet. Kortom: het gaat hier om twee geldverstrekkers die altijd scherpe rentes hanteren, en nu toch hun laagste rente verhogen.

Laagste rente persoonlijke lening 4 februari 2019

Vergelijking persoonlijke leningen 4-2-2019

Vergelijk actuele rentes voor leningen

Risk based pricing

Overigens komt niet iedereen die een persoonlijke lening aanvraagt bij Interbank of Findo in aanmerking voor deze laagste rentes. De banken werken beide met het zogeheten Risk based pricing: na een leningaanvraag volgt een aanbod met een rente die afgestemd is op het risico dat de bank denkt te lopen door het verstrekken van dit krediet.

Meer over geld lenen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: K.N. van dinsdag februari 5, 2019 14:22
    Hallo K.N. Bij Risk based pricing weet je inderdaad niet van te voren welke rente je krijgt. Je moet dus een offerte aanvragen om dit te achterhalen. Wij weten niet welk percentage van de aanvragers werkelijk de laagste rente aangeboden krijgt, maar weten wel dat dit tarief niet alleen als loktarief wordt gebruikt. De laagste rente wordt ook werkelijk vaak aangeboden. De concurrentie tussen kredietverstrekkers is groot (zie ook het renteoverzicht in dit nieuwsbericht) en stel dat je als kredietverstrekker risk based pricing gebruikt, lage rentes toont maar alleen offertes uitbrengt met een hoge rente, dan zul je weinig leningen afsluiten want dan stappen mensen gewoon naar een andere kredietverstrekker.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek