lenen
Gepubliceerd op: 4-2-2019 om 16:52

Geld lenen zou gezien de steeds verder dalende rentes alleen maar goedkoper moeten worden. Toch hebben geldverstrekkers Findio en Interbank besloten om de rente die zij in rekening brengen voor persoonlijke leningen per 1 februari te verhogen.

Laagste rente persoonlijke lening

De laagste rente voor de persoonlijke lening stond bij Interbank tot en met 31 januari op 4,0%, bij Findio op 4,1%:

Rente persoonlijke lening Interbank en Findio januari 2019

Laagste rente persoonlijke lening Interbank & Findio 31-1-2019 - bron Lening.nl

Per 1 februari zijn de bodemtarieven bij deze geldverstrekkers verhoogd: bij allebei zit nu ten minst 4,3% rente verwerkt in de maandlast van een persoonlijke lening. Hun positie ten opzichte van andere leenbanken is daardoor niet gewijzigd: in de vergelijking van laagste leenrentes staan ze nog steeds op positie 4 en 5. Of op de posities 3 en 4, afhankelijk van de vraag of je aangeeft dat je een eigen huis hebt of niet. Kortom: het gaat hier om twee geldverstrekkers die altijd scherpe rentes hanteren, en nu toch hun laagste rente verhogen.

Laagste rente persoonlijke lening 4 februari 2019

Vergelijking persoonlijke leningen 4-2-2019

Vergelijk actuele rentes voor leningen

Risk based pricing

Overigens komt niet iedereen die een persoonlijke lening aanvraagt bij Interbank of Findo in aanmerking voor deze laagste rentes. De banken werken beide met het zogeheten Risk based pricing: na een leningaanvraag volgt een aanbod met een rente die afgestemd is op het risico dat de bank denkt te lopen door het verstrekken van dit krediet.

Meer over geld lenen

Aangemaakt door K.N. op 05-02-2019 14:22

Als ik nu een lening aanvraag bij defam krijg ik dan 3,90 procent of 5,70 procent? Die 3,90 klinkt als een lokkertje die vast nooit of bijna nooit gegeven wordt? Hoe kom ik erachter of ik die 3,90 krijg?

Aangemaakt door Roland Bieleveldt op 06-02-2019 08:18

Hallo K.N. Bij Risk based pricing weet je inderdaad niet van te voren welke rente je krijgt. Je moet dus een offerte aanvragen om dit te achterhalen. Wij weten niet welk percentage van de aanvragers werkelijk de laagste rente aangeboden krijgt, maar weten wel dat dit tarief niet alleen als loktarief wordt gebruikt. De laagste rente wordt ook werkelijk vaak aangeboden. De concurrentie tussen kredietverstrekkers is groot (zie ook het renteoverzicht in dit nieuwsbericht) en stel dat je als kredietverstrekker risk based pricing gebruikt, lage rentes toont maar alleen offertes uitbrengt met een hoge rente, dan zul je weinig leningen afsluiten want dan stappen mensen gewoon naar een andere kredietverstrekker.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.