Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

BKR: minder betalingsachterstanden in 2018

Meer kredieten geregistreerd, minder achterstanden

Meer kredieten geregistreerd, minder achterstanden

Het aantal mensen met een betalingsachterstand op een geregistreerd krediet is in 2018 verder gedaald. Dit meldt de stichting BKR bij de presentatie van de nieuwste Kredietbarometer.

Minder mensen met betalingsachterstand

Vorig jaar stopte de teller van het Bureau Krediet Registratie (BKR) bij de 6,2% – terwijl dat in 2017 nog uitkwam op 6,6%. In aantallen gaat het daarbij om een daling van 690.000 mensen naar 670.000.

BKR: Aantal consumenten met betalingsachterstanden

Bron: Bureau Krediet Registratie

Stijging aantal geregistreerde kredieten

Ondertussen steeg het aantal mensen met een geregistreerd krediet van 10,4 naar 10,8 miljoen. Daarbij gaat het sinds mei 2017 ook om mobiele telefoonkredieten (telefoon op afbetaling bij een abonnement).

Peter van den Bosch, bestuurder van Stichting BKR: “Het is positief dat ondanks de groei van het aantal geregistreerde kredieten het aantal mensen dat in betalingsachterstand raakt blijft dalen. Opvallend is dat we het laatste kwartaal van 2018 een lichte stijging (900) zien van het aantal mensen dat in achterstand kwam. Het is te vroeg om hier definitieve conclusies aan te verbinden. De komende maanden zal blijken of deze trendbreuk zich doorzet en waar die aan te wijten is.”

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek