Search
Close this search box.

Ontevreden over bank

Veel mensen ontevreden, weinig stappen over

Veel mensen ontevreden, weinig stappen over

Onderzoek van de Consumentenbond laat zien dat klanten niet tevreden zijn over de steeds hogere kosten van de betaalpakketten van hun bank. Ze vinden de stijgende kosten niet in verhouding met de teruglopende dienstverlening, de lage spaarrente en het bonusbeleid. Toch stappen maar weinig mensen over naar een andere bank.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Stijgende kosten, teruglopende dienstverlening

Er zijn steeds minder bankkantoren waar klanten persoonlijk terecht kunnen bij hun bank. Voor papieren afschriften en verzendenveloppen moet steeds meer betaald worden, en ook de algemene tarieven van de betaalpakketten worden elk jaar hoger. De Consumentenbond hield haar jaarlijkse enquête onder 12.000 panelleden – daaruit blijkt dat veel consumenten hier niets van begrijpen. 

Overstappen naar een andere bank

Een vijfde van de ondervraagden geeft aan te willen overstappen naar een andere bank. Toch heeft maar 4% van de deelnemers in de afgelopen twee jaar die stap daadwerkelijk gezet. Dat komt vooral omdat mensen denken dat het niet uitmaakt (“alle banken zijn toch hetzelfde”). Ook de gebondenheid aan de bank door hun hypotheek speelt een rol, en de angst dat overstappen teveel gedoe is.

Keuze voor Triodos Bank, ASN Bank of SNS

Wie wel overstapt kiest vooral voor de duurzame banken Triodos en ASN, of voor SNS Bank. De motivatie is vaak het bonus en/of investeringsbeleid van hun oude bank. De Overstapservice helpt goed bij de overgang, maar mensen zouden toch veel liever hun bankrekeningnummer behouden bij een overstap.

Vergelijk betaalrekeningen op VanBetaalrekeningVeranderen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek