Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

FSC: taxaties moeten beter

Taxatiewaarde te makkelijk gesteld op koopsom

Taxatiewaarde te makkelijk gesteld op koopsom

Het Financieel Stabiliteitscomité (FSC) is niet blij met de taxaties zoals die in Nederland uitgevoerd worden. Woningen worden door taxateurs veel te gemakkelijk op de koopsom ingeschaald. Het comité vindt dat de kwaliteit en de onafhankelijkheid van taxaties beter moet – zo blijkt uit het persbericht over de FSC-vergadering van 5 maart 2019.

Systematische overwaardering bij taxaties

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft onderzoek gedaan en trok als conclusie dat er sprake is van systematische overwaardering bij taxaties, dat taxateurs zich te vaak laten leiden door de koopsom. Dit heeft een prijsopdrijvend effect op de huizenmarkt.

FSC: experts over financiële stabiliteit in Nederland

Het FSC bestaat uit vertegenwoordigers van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), DNB en het Ministerie van Financiën. Samen praten ze over de financiële stabiliteit in Nederland.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek