Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Vertrouwen in huizenmarkt nu negatief

Eigen Huis Marktindicator in maart onder 100

Eigen Huis Marktindicator in maart onder 100

Voor het eerst in jaren is het vertrouwen van Nederlanders op de woningmarkt negatief – dat is de uitkomst van de meest recente Eigen Huis Marktindicator. In maart kwam deze uit op 99 punten – de grens van positief naar negatief is overschreden. Dat is voor het eerst in 4,5 jaar tijd.

Eigen Huis Marktindicator maart 2019

Eigen Huis Marktindicator: vertrouwen woningmarkt net negatief

De neutrale waarde, niet positief maar ook niet negatief, voor de marktindicator van Vereniging Eigen Huis (VEH) is 100. Daar is de indicator in maart dus net onder gekomen met een score van 99. Dit komt vooral door een gedaald sentiment in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en de regio’s Oost- en Zuid-Nederland. 

Te hoge prijzen & te klein aanbod van huizen

Meer dan 4 op de 10 Nederlanders geeft aan het een (zeer) ongunstige tijd te vinden voor het kopen van een huis. De slechte betaalbaarheid is de voornaamste reden voor dit oordeel bij starters – bij doorstromers is de beperkte keuze aan geschikte woningen de achterliggende motivatie.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek