Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 30 april 2019, 11:21

De Consumentenbond heeft de premies voor fietsverzekeringen naast elkaar gelegd en kwam tot de conclusie dat de ene verzekering wel zes keer zo duur kan zijn als de andere. Daarbij is het niet per se zo dat de dure verzekering ook beter is.

Waarom een fiets verzekeren?

De prijs van een fiets kan aardig in de papieren lopen - het is bijzonder zuur als die fiets gestolen wordt. Een uitkering vanuit een fietsverzekering is dan een prettige pleister op de wond, een verzachting van het leed. Daarom kiezen ook mensen die genoeg geld beschikbaar hebben op hun spaarrekening om weer een andere fiets te kopen ervoor om hun aankoop te verzekeren.

Premie fietsverzekering afhankelijk van woonplaats en leeftijd

De premie van een fietsverzekering is bijna overal afhankelijk van de woonplaats. Dat is niet vreemd: het risico dat een fiets gestolen wordt is in de grote steden nu eenmaal veel groter dan op het platteland. Ook de leeftijd van de fietsbezitter kan een rol spelen - jongeren betalen meer dan senioren.

Grote verschillen in premies

Er zijn grote verschillen in de premies die verzekeraars vragen voor een fietsverzekering. Er zijn acht maatschappijen die zo'n polis aanbieden: Interpolis, Allianz, Univé, Klaverblad, Hema, ANWB/Unigarant, Enra en Kingpolis. De laatste twee zijn specialisten in het verzekeren van fietsen.

Vergelijking van fietsverzekeringen

De Consumentenbond heeft de verzekeringen dus met elkaar vergeleken op verschillende punten - de test vind je terug in de Consumentengids van mei. Bij een vergelijking is het natuurlijk belangrijk om vooral naar uw eigen situatie te kijken: het is voor u niet relevant welke verzekering gemiddeld de beste is, maar welke voor ú de beste is. Niet alleen qua premie, zeker ook qua voorwaarden. 

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.