Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Fietsverzekeringen verschillen enorm

Consumentenbond vergelijkt premies en voorwaarden

Consumentenbond vergelijkt premies en voorwaarden

De Consumentenbond heeft de premies voor fietsverzekeringen naast elkaar gelegd en kwam tot de conclusie dat de ene verzekering wel zes keer zo duur kan zijn als de andere. Daarbij is het niet per se zo dat de dure verzekering ook beter is.

Waarom een fiets verzekeren?

De prijs van een fiets kan aardig in de papieren lopen – het is bijzonder zuur als die fiets gestolen wordt. Een uitkering vanuit een fietsverzekering is dan een prettige pleister op de wond, een verzachting van het leed. Daarom kiezen ook mensen die genoeg geld beschikbaar hebben op hun spaarrekening om weer een andere fiets te kopen ervoor om hun aankoop te verzekeren.

Premie fietsverzekering afhankelijk van woonplaats en leeftijd

De premie van een fietsverzekering is bijna overal afhankelijk van de woonplaats. Dat is niet vreemd: het risico dat een fiets gestolen wordt is in de grote steden nu eenmaal veel groter dan op het platteland. Ook de leeftijd van de fietsbezitter kan een rol spelen – jongeren betalen meer dan senioren.

Grote verschillen in premies

Er zijn grote verschillen in de premies die verzekeraars vragen voor een fietsverzekering. Er zijn acht maatschappijen die zo’n polis aanbieden: Interpolis, Allianz, Univé, Klaverblad, Hema, ANWB/Unigarant, Enra en Kingpolis. De laatste twee zijn specialisten in het verzekeren van fietsen.

Vergelijking van fietsverzekeringen

De Consumentenbond heeft de verzekeringen dus met elkaar vergeleken op verschillende punten – de test vind je terug in de Consumentengids van mei. Bij een vergelijking is het natuurlijk belangrijk om vooral naar uw eigen situatie te kijken: het is voor u niet relevant welke verzekering gemiddeld de beste is, maar welke voor ú de beste is. Niet alleen qua premie, zeker ook qua voorwaarden. 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek