betalen
Gepubliceerd op: 12-7-2019 om 13:42

ING gaat klanten met een Oranjepakket belonen als ze de geldautomaat in de toekomst links laten liggen. Deze klanten krijgen korting op de vaste, maandelijkse kosten van hun betaalpakket maar gaan dan wel betalen voor het opnemen van cash geld bij een automaat.

Korting maar wel betalen per opname

Het Oranjepakket is het goedkoopste betaalpakket dat de ING aanbiedt. Dit pakket kost momenteel 1,55 euro per maand. Klanten kunnen de kosten terugbrengen naar 1,25 euro per maand. Maar dan gaan ze wel 80 cent betalen voor elke keer dat er geld uit een automaat gepind wordt. De ING gaat deze nieuwe regeling introduceren op 1 oktober 2019.

Cashloze samenleving

ING loopt hiermee vooruit op een cashloze samenleving. Een ING woordvoerder verwoordt het in de Volkskrant als volgt: "We zien dat onze klanten minder vaak bij de gelduitgifte-automaat cash opnemen. En daar spelen we op in."

Voor de bank levert het ook kostenvoordeel op. Contant geld in omloop brengen en houden kost banken meer dan digitaal betalingsverkeer.

Vergelijk de kosten van bankrekeningen

Aangemaakt door Fabian B op 01-08-2019 16:01

Ik ben echt fan van ING, topbank, topservice en dit wederom een fantastisch idee. Weg met het chartale geld

Aangemaakt door Johan op 15-07-2019 07:59

Dit is het begin van het verhogen van de prijzen als je wel gaat pinnen. Nu geven ze aan korting. Volgend jaar is die korting weg en worden de kosten bij een betaalrekening waar je wel kunt pinnen verhoogd totdat het heel duur wordt om te pinnen. Ze willen gewoon van het gewone geld af!!

Aangemaakt door J. Dijkstra op 17-07-2019 17:34

Precies en dat is wat we als samenleving nou precies niet moeten willen. Het contante geld maakt het leven leuk.

Aangemaakt door Richard op 08-08-2019 10:07

Helemaal mee eens. Contant geld moet blijven. Ik wil niet afhankelijk zijn van Big Brother Internet.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.