Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

ING biedt cashloze klant korting

Betaalrekening wordt goedkoper voor klanten die zelden geld pinnen

Betaalrekening wordt goedkoper voor klanten die zelden geld pinnen

ING gaat klanten met een Oranjepakket belonen als ze de geldautomaat in de toekomst links laten liggen. Deze klanten krijgen korting op de vaste, maandelijkse kosten van hun betaalpakket maar gaan dan wel betalen voor het opnemen van cash geld bij een automaat.

Korting maar wel betalen per opname

Het Oranjepakket is het goedkoopste betaalpakket dat de ING aanbiedt. Dit pakket kost momenteel 1,55 euro per maand. Klanten kunnen de kosten terugbrengen naar 1,25 euro per maand. Maar dan gaan ze wel 80 cent betalen voor elke keer dat er geld uit een automaat gepind wordt. De ING gaat deze nieuwe regeling introduceren op 1 oktober 2019.

Cashloze samenleving

ING loopt hiermee vooruit op een cashloze samenleving. Een ING woordvoerder verwoordt het in de Volkskrant als volgt: “We zien dat onze klanten minder vaak bij de gelduitgifte-automaat cash opnemen. En daar spelen we op in.”

Voor de bank levert het ook kostenvoordeel op. Contant geld in omloop brengen en houden kost banken meer dan digitaal betalingsverkeer.

Vergelijk de kosten van bankrekeningen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Johan van maandag juli 15, 2019 07:59
    Precies en dat is wat we als samenleving nou precies niet moeten willen. Het contante geld maakt het leven leuk.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek