HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Monsterklus voor ABN AMRO

Alle 5 miljoen klanten doorlichten

Alle 5 miljoen klanten doorlichten

ABN AMRO staat voor een flinke klus: op verzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) gaat de bank al haar particuliere klanten doorlichten. De reden: het beter uitzoeken van financiële criminaliteit onder klanten.

Financiële criminaliteit achterhalen

Het gaat bijvoorbeeld om witwassen en belastingfraude – de bank is nu al met meer dan 1.000 medewerkers aan de slag om op zoek te gaan naar verdachte transacties en dubieuze klanten. Dat aantal zal in de komende jaren sterk toenemen, meldt ABN AMRO. Kennelijk zijn de klantendossiers tot op heden niet in orde, waardoor alle dossiers gecontroleerd moeten worden. Dat zijn er maar liefst 5 miljoen. De bank heeft 114 miljoen euro gereserveerd om deze controles te gaan uitvoeren.

ING en Rabobank betaalden forse boetes

ABN AMRO is niet de eerste bank die door DNB aangesproken wordt op tekortkomingen bij het controleren van dubieuze klanten en geldstromen. Vorig jaar betaalde zowel ING als Rabobank een fors bedrag aan het openbaar ministerie: ING schikte voor 775 miljoen euro en Rabobank betaalde een boete van 1 miljoen euro. Triodos Bank kreeg geen boete maar wel een ‘aanwijzing’.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen