Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Monsterklus voor ABN AMRO

Alle 5 miljoen klanten doorlichten

Alle 5 miljoen klanten doorlichten

ABN AMRO staat voor een flinke klus: op verzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) gaat de bank al haar particuliere klanten doorlichten. De reden: het beter uitzoeken van financiële criminaliteit onder klanten.

Financiële criminaliteit achterhalen

Het gaat bijvoorbeeld om witwassen en belastingfraude – de bank is nu al met meer dan 1.000 medewerkers aan de slag om op zoek te gaan naar verdachte transacties en dubieuze klanten. Dat aantal zal in de komende jaren sterk toenemen, meldt ABN AMRO. Kennelijk zijn de klantendossiers tot op heden niet in orde, waardoor alle dossiers gecontroleerd moeten worden. Dat zijn er maar liefst 5 miljoen. De bank heeft 114 miljoen euro gereserveerd om deze controles te gaan uitvoeren.

ING en Rabobank betaalden forse boetes

ABN AMRO is niet de eerste bank die door DNB aangesproken wordt op tekortkomingen bij het controleren van dubieuze klanten en geldstromen. Vorig jaar betaalde zowel ING als Rabobank een fors bedrag aan het openbaar ministerie: ING schikte voor 775 miljoen euro en Rabobank betaalde een boete van 1 miljoen euro. Triodos Bank kreeg geen boete maar wel een ‘aanwijzing’.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek