Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenWil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
Alles over beleggenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogPlannen uit de Miljoenennota - wat doen ze voor jou?
Gisteren was het Prinsjesdag - de derde dinsdag van september. In de Miljoenennota zijn de plannen van het kabinet voor volgend jaar gepresenteerd: een hele brei aan cijfers en voorstellen. Wat zijn die plannen zoal? Een samenvatting: Prinsjesdag 2019 in vogelvlucht.
In de Miljoenennota draait het om de inkomsten en uitgaven van de overheid. De inkomsten komen uit de belastingen die wij betalen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel van de behandelde plannen over belastingen gaan.
Het voornemen om over te stappen naar twee belastingschijven was er al. Dat zou doorgevoerd worden per 2021, maar wordt nu naar voren gehaald. Per 2020 zijn er nog maar twee belastingtarieven: 37,5% voor inkomens tot en met € 68.507 en 49,5% voor alles daarboven.
De algemene heffingskorting gaat omhoog, net als de arbeidskorting voor werkenden. Daarentegen wordt de zelfstandigenaftrek versoberd én gaat er per 2021 een minimumtarief gelden voor zzp'ers (16 euro per uur).
Roken wordt weer duurder: de accijns op sigaretten en andere tabaksproducten gaat twee keer omhoog in 2020: per 1 januari met € 0,14 en per 1 april nog eens met een volle euro. Voor het verbruik van elektriciteit gaan we minder belasting betalen en - zoals verwacht - voor gas meer. Het bedrag dat per aansluiting van de energiebelasting afgetrokken wordt gaat behoorlijk omhoog.
Natuurlijk zijn er nog veel meer plannen, zoals bijvoorbeeld te lezen is in deze samenvatting op NU.nl. Ze maakten er bij NU.nl ook een interessant filmpje van:
Zoals ieder jaar komt het Nibud direct met een rekentool waarmee consumenten eenvoudig kunnen berekenen wat voor hen de verwachte koopkrachtverandering voor 2020 is.
Nibud Koopkrachtberekenaar 2020
Goed om te weten: niet alle veranderingen zijn al definitief - er zijn er heel wat waarover nog gestemd moet worden in Den Haag.
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.