Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 24 september 2019, 11:38

Zorgverzekeraar DSW heeft bekendgemaakt dat de zorgpremie in 2020 met 6 euro per maand omhoog gaat tot 118 euro per maand. Dit is de premie voor de basisverzekering met het verplichte eigen risico van 385 euro (bij DSW eigenlijk 375 euro omdat DSW 10 euro eigen risico voor eigen rekening neemt). De stijging is hoger dan de 3 euro stijging die het kabinet op prinsjesdag voorspelde.

Zorgpremies DSW over de laatste jaren

De premies die gelden als voor een hoger eigen risico gekozen wordt, worden later bekendgemaakt.

Minder korting uit reserves

Het verschil tussen de 6 euro stijging die DSW door zal voeren en de 3 euro waar het kabinet voor 2020 vanuit gaat is volgens DSW wel te verklaren. In 2019 werd de zorgpremie door DSW gedrukt doordat de zorgverzekeraar vanuit de reserves een bedrag van ongeveer 5 euro per verzekerde per maand inzette. In 2020 is dat verlaagd naar ongeveer 2 euro per verzekerde per maand.

Wat gaan de andere zorgverzekeraars doen?

DSW is ieder jaar de eerste zorgverzekeraar die de premie bekendmaakt. Een volledige vergelijking zal pas mogelijk zijn op 13 november omdat zorgverzekeraars uiterlijk op 12 november de premie bekend moeten maken. De verwachting is dat de premies beperkt zullen gaan stijgen. 

Zorgverzekeringen vergelijken op HomeFinance.nl

Zodra alle premies bekend zijn, kunt u alle zorgverzekeringen inclusief aanvullende verzekeringen vergelijken.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.