Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Eerste zorgpremie 2020 bekend

Zorgverzekeraar DSW verhoogt de premie met 6 euro per maand

Zorgverzekeraar DSW verhoogt de premie met 6 euro per maand

Zorgverzekeraar DSW heeft bekendgemaakt dat de zorgpremie in 2020 met 6 euro per maand omhoog gaat tot 118 euro per maand. Dit is de premie voor de basisverzekering met het verplichte eigen risico van 385 euro (bij DSW eigenlijk 375 euro omdat DSW 10 euro eigen risico voor eigen rekening neemt). De stijging is hoger dan de 3 euro stijging die het kabinet op prinsjesdag voorspelde.

Zorgpremies DSW over de laatste jaren

De premies die gelden als voor een hoger eigen risico gekozen wordt, worden later bekendgemaakt.

Minder korting uit reserves

Het verschil tussen de 6 euro stijging die DSW door zal voeren en de 3 euro waar het kabinet voor 2020 vanuit gaat is volgens DSW wel te verklaren. In 2019 werd de zorgpremie door DSW gedrukt doordat de zorgverzekeraar vanuit de reserves een bedrag van ongeveer 5 euro per verzekerde per maand inzette. In 2020 is dat verlaagd naar ongeveer 2 euro per verzekerde per maand.

Wat gaan de andere zorgverzekeraars doen?

DSW is ieder jaar de eerste zorgverzekeraar die de premie bekendmaakt. Een volledige vergelijking zal pas mogelijk zijn op 13 november omdat zorgverzekeraars uiterlijk op 12 november de premie bekend moeten maken. De verwachting is dat de premies beperkt zullen gaan stijgen. 

Zorgverzekeringen vergelijken op HomeFinance.nl

Zodra alle premies bekend zijn, kunt u alle zorgverzekeringen inclusief aanvullende verzekeringen vergelijken.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek