Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

ABN: grootste stijging AOW in 10 jaar

ABN AMRO verwacht dat de AOW over 2019 en 2020 stijgt met in totaal 8,3 procent

ABN AMRO verwacht dat de AOW over 2019 en 2020 stijgt met in totaal 8,3 procent

Er is eindelijk wat goed nieuws voor mensen met een pensioen: volgens de ABN AMRO neemt het staatspensioen over 2019 en 2020 in totaal met maar liefst 8,3 procent toe. Dit staat in de Pensioenmonitor van ABN Amro. De groei van de AOW is in 10 jaar niet zo groot geweest en de bank spreekt dan ook van een “uitzonderlijke groei”.

Redenen grote stijging AOW

In de pensioenmonitor wordt toegelicht dat de stijging (vooral) te danken is aan 3 factoren:

  • de stijgende CAO-lonen: de AOW is via het minimumloon gekoppeld aan de CAO-lonen
  • een hogere heffingskorting: deze heffingskorting weegt mee in de koppeling minumumloon/AOW
  • een grotere stijging van de consumentenprijsindexatie: de overheid houdt rekening met de (verwachte) inflatie bij het bepalen van de AOW

Cijfers staan nog niet vast

De AOW-uitkeringen worden elk half jaar aangepast. De Sociale Verzekeringsbank moet de cijfers voor volgend jaar nog bekendmaken. Voorlopig moeten Nederlandse pensioengerechtigden dus nog even afwachten of de verwachtingen van de ABN AMRO uit zullen komen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek