Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Alarm: spookberichten van zorgverzekeraars

Valse mailtjes en sms-jes van cybercriminelen

Valse mailtjes en sms-jes van cybercriminelen

Zorgverzekeraars CZ en Zilveren Kruis waarschuwen voor spookfacturen: criminelen die uit hun naam berichten sturen naar consumenten om hen geld te ontfrutselen.

Misbruik van aandacht voor zorgverzekeringen

De aandacht voor zorgverzekeringen loopt op nu de deadline voor het bekendmaken van de premies voor 2020 dichterbij komt. Cybercriminelen lijken hiervan misbruik te maken door valse e-mails en smsjes te sturen uit naam van zorgverzekeraars, waarin mensen gewezen worden op een betalingsachterstand. Met een superhandige link waarmee je jouw achterstand direct kunt voldoen. Eén naar detail: de berichten zijn nep en het geld verdwijnt naar louche figuren.

Voorbeeld van een fraudemail namens CZ 

Nieuw fenomeen bij Fraudehelpdesk 

De Fraudehelpdesk is er voor meldingen van allerlei soorten oplichting. Phishingmails of smsjes kan de consument daar melden, zodat goed in kaart gebracht kan worden waar de cybercriminelen mee bezig zijn. De laatste week zijn er opeens veel meldingen van oplichting uit naam van CZ en Zilveren Kruis. Dat is nieuw bij de Fraudehelpdesk. Ook bij de verzekeraars zelf komen veel meldingen binnen.

Niet zomaar op een betaallink klikken!

De zorgverzekeraars en de Fraudehelpdesk roepen mensen op om niet zomaar op een betaallink te klikken. Is de mail namens een verzekeraar waar je helemaal niet verzekerd bent – dan is het wel duidelijk. Heb je er wel een polis, dan is het heel verraderlijk. Check dan altijd eerst of je wel echt een achterstand hebt en neem bij twijfel altijd contact op met de klantenservice van de verzekeringsmaatschappij.

Ben je er toch ingetuind? Meld dit dan altijd bij de verzekeraar én doe aangifte bij de politie. 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Bert van dinsdag november 5, 2019 10:48
    Zou ik eerlijk gezegd niet verwachten… er zit geen verzekering tegen fraude op je mail zoals bijv bij creditcards. Dus ben bang van niet.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek