Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 5 november 2019, 08:21
#betalen

Zorgverzekeraars CZ en Zilveren Kruis waarschuwen voor spookfacturen: criminelen die uit hun naam berichten sturen naar consumenten om hen geld te ontfrutselen.

Misbruik van aandacht voor zorgverzekeringen

De aandacht voor zorgverzekeringen loopt op nu de deadline voor het bekendmaken van de premies voor 2020 dichterbij komt. Cybercriminelen lijken hiervan misbruik te maken door valse e-mails en smsjes te sturen uit naam van zorgverzekeraars, waarin mensen gewezen worden op een betalingsachterstand. Met een superhandige link waarmee je jouw achterstand direct kunt voldoen. Eén naar detail: de berichten zijn nep en het geld verdwijnt naar louche figuren.

Voorbeeld van een fraudemail namens CZ 

Nieuw fenomeen bij Fraudehelpdesk 

De Fraudehelpdesk is er voor meldingen van allerlei soorten oplichting. Phishingmails of smsjes kan de consument daar melden, zodat goed in kaart gebracht kan worden waar de cybercriminelen mee bezig zijn. De laatste week zijn er opeens veel meldingen van oplichting uit naam van CZ en Zilveren Kruis. Dat is nieuw bij de Fraudehelpdesk. Ook bij de verzekeraars zelf komen veel meldingen binnen.

Niet zomaar op een betaallink klikken!

De zorgverzekeraars en de Fraudehelpdesk roepen mensen op om niet zomaar op een betaallink te klikken. Is de mail namens een verzekeraar waar je helemaal niet verzekerd bent - dan is het wel duidelijk. Heb je er wel een polis, dan is het heel verraderlijk. Check dan altijd eerst of je wel echt een achterstand hebt en neem bij twijfel altijd contact op met de klantenservice van de verzekeringsmaatschappij.

Ben je er toch ingetuind? Meld dit dan altijd bij de verzekeraar én doe aangifte bij de politie. 

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.