Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Zorgpremie CZ en VGZ omlaag!

Grote veranderingen in premies zorgverzekeringen

Grote veranderingen in premies zorgverzekeringen

Behoorlijk tegen de verwachtingen in komen de grote zorgverzekeraars CZ en VGZ vandaag met het nieuws dat zijn hun zorgpremie in 2020 verlagen. Na de verhogingen bij DSW en Menzis is dat een verrassing te noemen.

Zorgpremie VGZ in 2020

Voor de VGZ Ruime Keuze (de naturaverzekering) betaal je volgend jaar € 119,95 per maand, dat is een euro minder dan nu. Hoe dat kan? VGZ zegt zelf ‘door de zorg beter en efficiënter te organiseren’. Overigens hebben ze ook een deel van de door hen opgebouwde reserves gebruikt voor deze premieverlaging.

De overige premies van VGZ zijn op dit moment nog niet bekend.

CZ premie harder omlaag

De premie voor de natura basisverzekering van CZ (de Zorg-op-maat polis, dat is meest gekozen polis van deze verzekeraar) gaat nog harder omlaag: met € 3,95 per maand. Deze polis wordt daarmee echter niet goedkoper dan die van VGZ – de premie komt uit op € 120,95.

CZ heeft nog een goedkopere zorgverzekering: de Zorgbewust polis. Die premie gaat nog sterker omlaag: met € 5,50 naar € 114,95.

De premie voor de Zorg-op-maat polis:

Ook de premie voor de Zorgkeuze polis (restitutieverzekering met ook meestal 100% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners) gaat fors omlaag:

Zoals hierboven te zien is had CZ de premies in 2019 heel fors verhoogd en wordt die verhoging nu enigszins teruggedraaid.

Welke premie gaan we betalen?

De stijgingen en dalingen van zorgpremies stromen binnen vandaag: het is de laatste dag dat de zorgverzekeraars ze bekend mogen maken. Toch zijn de bedragen waarmee de premies omhoog of omlaag gaan niet eens zo belangrijk. Waar het om gaat is de vraag welke premie we uiteindelijk gaan betalen. Dat CZ de premie behoorlijk verlaagt betekent niet dat het een goedkope polis is geworden.

Kleinere korting op collectieve basispolis

Bovendien hebben we te maken met een aanpassing van de korting op collectieve zorgpremies: de korting op de premie voor de basispremie is nu nog maximaal 10%, maar dat maximum wordt verlaagd naar 5%. Daardoor kan een polis die goedkoop uitpakte (door die 10% korting) opeens duur blijken te zijn in 2020. Kortom: vergelijken is dit jaar extra belangrijk om niet onnodig veel te betalen voor een zorgverzekering.

Vergelijk zorgverzekeringen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek