Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Eerste stijgingen hypotheekrente: piek in aanvragen

Renteverhogingen en corona brengen huizenbezitter in beweging

Renteverhogingen en corona brengen huizenbezitter in beweging

De vraag die bij veel huizenkopers en -bezitters leeft: wat doet de hypotheekrente? Zeker nu, met alle onzekerheden die de coronacrisis met zich meebrengt. De kapitaalmarktrente ging opeens behoorlijk omhoog. Een logische verwachting is dan dat de hypotheekrente ook gaat stijgen. Wat is de status op dit moment?

Kapitaalmarktrente herstelt weer wat

De kapitaalmarktrente lijkt weer wat te herstellen na een forse stijging vorige week. Dit komt ongetwijfeld (mede) door de miljardenmaatregelen van de Europese Centrale Bank. Dat maakt de angst voor een sterke stijging van de hypotheekrente weer wat minder.

Verhogingen bij de hypotheekrente

Ondertussen zijn de eerste verhogingen van de hypotheekrente wel doorgevoerd:

Hypotheekrente stijgingen maart 2020

Bron: ActueleRentestanden.nl

Piek in aantal hypotheekaanvragen

Deze verhogingen van de hypotheekrente zijn de eerste sinds lange tijd. Daar is Nederland door opgeschrikt: het aantal hypotheekaanvragen was bij De Hypotheekshop in de afgelopen week enorm. Met bijna 15.000 aanvragen was het de op één na beste week sinds 2011 voor hypotheekverstrekkers – meldt het bemiddelingskantoor.

Bodem hypotheekrente bereikt?

Het moment waarop de hypotheekrente gaat stijgen – dat is het punt waarop veel huizenbezitters hebben gewacht. Zij hadden al langer in gedachten om hun hypotheek over te sluiten, om gebruik te maken van de historisch lage hypotheekrente. Zolang de rente bleef dalen wachtten ze af – nog lager betekent immers nog meer voordeel. Het signaal dat het dieptepunt nu echt voorbij zou zijn heeft veel mensen aangezet om dan nú het oversluiten van hun hypotheek in orde te gaan maken.

Check de actuele hypotheekrente

Thuis door corona: tijd voor hypotheek oversluiten

Ook het feit dat veel mensen thuis aan het werk zijn in verband met de corona-maatregelen helpt hierbij mee: dat geeft net wat meer ruimte om persoonlijke zaken zoals het oversluiten van een hypotheek te regelen. Dat kan bij veel hypotheekadviseurs prima online met telefonisch contact en eventueel digitaal beeldbellen voor vragen en uitleg.

Hypotheekrente en andere ontwikkelingen in de gaten houden?
HomeFinance houdt je op de hoogte met de GRATIS MailService!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek