Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Weinig hypotheekzorgen door corona

Onderzoek AFM: meerderheid geen zorgen over maandlast

Onderzoek AFM: meerderheid geen zorgen over maandlast

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een onderzoek laten doen onder 600 mensen die in de afgelopen 6 maanden een hypotheek hebben afgesloten. Daarbij ging het om de vraag of ze zich zorgen maken over hun maandlast. Enkele vragen gingen over de gevolgen van de coronacrisis voor hun nieuwe hypotheek.

Ruime meerderheid niet bezorgd over maandlast hypotheek

Het onderzoek wordt medio mei volledig gepubliceerd, enkele uitkomsten zijn nu al naar buiten gebracht. Het blijkt dat slechts één op de zeven (15%) recente hypotheeksluiters zich zorgen maakt om de maandlasten door de coronacrisis. Het overgrote deel (65%) heeft daar geen last van, de rest is neutraal. 

Jongere huizenbezitter heeft vaker zorgen

De mensen die zich wel zorgen maken over de maandlast van de hypotheek zijn vooral de jongere woningbezitters – tot 35 jaar: 22%. Van de 55+-ers is dat maar 4%. Hoe jonger de hypotheeksluiter, hoe meer zorgen – blijkt uit het onderzoek. 

Zorgen over maandlast hypotheek door corona

Onzekerheid acceptatie & consumptief krediet

Tot slot is de bezorgdheid groter bij degenen voor wie er onzekerheid was over de acceptatie van hun hypotheekaanvraag – en bij mensen die ook een consumptief krediet (persoonlijke lening) afsloten voor de financiering van hun woning.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen bij hypotheken?

Schrijf je gratis in voor onze maandelijkse Update Hypotheken

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek