Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 8 mei 2020, 08:49
#lenen

De overheid komt met extra ondersteuning voor kleine bedrijven die dreigen ten onder te gaan aan de coronacrisis. Minister Wiebes heeft bekend gemaakt dat zij een extra overbruggingskrediet kunnen aanvragen van € 10.000 tot € 50.000. 

Overheid staat voor 95% garant

De leningen worden verstrekt door banken - de overheid staat voor 95% garant voor de terugbetaling. De bank loopt dus zelf maar een heel klein risico. Dat is niet nul, zodat banken wel zorgvuldig naar de aanvragen zullen kijken.

Beoordeling aanvraag lening

Alleen voor in de kern gezonde bedrijven

De bedoeling is dat de leningen alleen terechtkomen bij in de kern gezonde bedrijven - daar moet de bank dus wel naar kijken. Bedrijven kunnen een beroep doen op de regeling als ze vóór de coronacrisis genoeg winst maakten en een omzet hadden van minimaal € 50.000 per jaar.

"Kleine ondernemers zwaar getroffen"

Minister Wiebes en staatssecretaris Keijzer stellen dat deze regeling bedoeld is voor "de vele kleine ondernemers die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis, van enorm belang zijn voor hun lokale gemeenschap en vaak moeilijk toegang hebben tot financiële steun".

Ondernemers krijgen hulp: lening met overheidsgarantie

Rente & vergoeding

Het kredietbedrag zal tussen de € 10.000 en € 50.000 liggen. De looptijd is maximaal 5 jaar en de rente maximaal 4%. Bovendien betalen de ondernemers de staat een eenmalige vergoeding van 2%.

De regeling moet nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie, de verwachting is dat het half mei rond is.

Zelf zakelijke lening zoeken?

Ontwikkelingen rondom geld lenen volgen?

Meld je aan voor de Update Lenen van onze HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.