Search
Close this search box.

Lening met staatsgarantie voor kleine bedrijven

Coronasteun voor in de kern gezonde ondernemingen - 95% garantie

Coronasteun voor in de kern gezonde ondernemingen – 95% garantie

De overheid komt met extra ondersteuning voor kleine bedrijven die dreigen ten onder te gaan aan de coronacrisis. Minister Wiebes heeft bekend gemaakt dat zij een extra overbruggingskrediet kunnen aanvragen van € 10.000 tot € 50.000. 

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Overheid staat voor 95% garant

De leningen worden verstrekt door banken – de overheid staat voor 95% garant voor de terugbetaling. De bank loopt dus zelf maar een heel klein risico. Dat is niet nul, zodat banken wel zorgvuldig naar de aanvragen zullen kijken.

Beoordeling aanvraag lening

Alleen voor in de kern gezonde bedrijven

De bedoeling is dat de leningen alleen terechtkomen bij in de kern gezonde bedrijven – daar moet de bank dus wel naar kijken. Bedrijven kunnen een beroep doen op de regeling als ze vóór de coronacrisis genoeg winst maakten en een omzet hadden van minimaal € 50.000 per jaar.

“Kleine ondernemers zwaar getroffen”

Minister Wiebes en staatssecretaris Keijzer stellen dat deze regeling bedoeld is voor “de vele kleine ondernemers die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis, van enorm belang zijn voor hun lokale gemeenschap en vaak moeilijk toegang hebben tot financiële steun”.

Ondernemers krijgen hulp: lening met overheidsgarantie

Rente & vergoeding

Het kredietbedrag zal tussen de € 10.000 en € 50.000 liggen. De looptijd is maximaal 5 jaar en de rente maximaal 4%. Bovendien betalen de ondernemers de staat een eenmalige vergoeding van 2%.

De regeling moet nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie, de verwachting is dat het half mei rond is.

Zelf zakelijke lening zoeken?

Ontwikkelingen rondom geld lenen volgen?

Meld je aan voor de Update Lenen van onze HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek