Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Coronacrisis: meer lenen en financiële zorgen

40 procent millennials moest in april geld lenen

40 procent millennials moest in april geld lenen

De coronacrisis zorgt ervoor dat vooral millennials meer lenen dan anders. Een kleine 40% van de consumenten tussen 22 en 37 jaar moest in april geld lenen om de rekeningen te betalen. Voor 18 tot 21 jaar was dat zelfs 43%.

Financiële positie van jongeren

Jongeren hebben het dus financieel moeilijk door corona. Woordvoerster Carlijn Hofland van Intrum Groep geeft aan: ,,We zien dat deze groep vaak weinig gespaard heeft en nauwelijks geld achter de hand heeft voor als het even tegenzit, zoals nu.”

Geldzorgen door corona

Niet snel zicht op verbetering

Ook verwacht ze niet dat de financiële positie van jongeren snel zal verbeteren: ,,Jongeren zitten vaker in een flexibele baan, verdienen minder dan oudere generaties. Bovendien hebben ze vaak een hoge huur of zitten ze nog met een studieschuld of andere hoge lasten.”

Geld lenen via allerlei kanalen

Dat ze geld hebben moeten lenen betekent niet dat ze allemaal naar een bank zijn gestapt. Ook het lenen van geld bij vrienden en familie wordt vaak als oplossing gekozen.

Steekproef in 24 Europese landen

De cijfers komen uit een steekproef door incassobureau Intrum Group. Deze steekproef is gehouden onder 4.000 mensen in 24 Europese landen (200 per land) – de cijfers gaan dus niet alleen over Nederlandse consumenten. 

Europa op de kaart

Zorgen voor de toekomst

Voor ons land komt uit de steekproef dat één op de drie Nederlanders vindt dat hij op dit moment niet genoeg geld heeft voor een waardig bestaan. Er is ook onzekerheid over de toekomst.

In Nederland minder dan Europees gemiddelde

Toch ervaart de Nederlander aanzienlijk minder teruggang in financieel welzijn dan andere Europeanen. Waar op Europees niveau 48% van de mensen zegt zich op financieel vlak minder zeker te voelen dan zes maanden geleden, is dat in Nederland ‘maar’ 33%. De grootste zorgen zijn er bij Grieken en Polen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek