Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Zorgpremie 2021 gaat geen honderden euro's omhoog

Stijging door corona onontkoombaar - zoveel mogelijk gedempt

Stijging door corona onontkoombaar – zoveel mogelijk gedempt

Gisteren is in de Tweede Kamer gesproken over de zorgpremie. Kamerleden waren bezorgd over berichten dat de premie voor de zorgverzekering in 2021 met honderden euro’s zou gaan stijgen door de coronakosten.

Financiële problemen door corona

Een forse stijging van de zorgpremie zou extra belastend zijn voor de vele mensen die het door de coronacrisis financieel al moeilijk hebben of gaan krijgen.

Financiële problemen door corona

Kamervragen over stijging zorgpremie 2021

Minister Martin van Rijn van Medische Zorg antwoordde op de Kamervragen hierover: ,,Op papier zou die berekening kunnen kloppen, maar in de praktijk gaat dat niet gebeuren’’. Hij gaf aan dat een stijging inderdaad onontkoombaar is, maar dat de insteek het ‘maximaal dempen van de premie’ is. 

Kosten coronazorg

Er is inmiddels 1,2 miljard euro uitgegeven aan allerlei corona-gerelateerde zaken: beademingsapparatuur, coronatesten en beschermingsmiddelen voor de zorgsector. Een deel wordt betaald uit de staatskas, een deel vanuit de reserves van de zorgverzekeraars.

Kosten coronazorg

Totale kosten nog lang niet duidelijk

De totale kosten van de coronazorg zijn nog lang niet duidelijk. De extra IC-bedden hebben veel geld gekost, terwijl aan de andere kant een periode ook minder reguliere zorg is verleend. Zorgverzekeraars hebben  echter ook zorgverleners financieel ondersteund, om te voorkomen dat ze omvallen. 

Prinsjesdag september: indicatie zorgpremie 2021

In september moet er meer duidelijk zijn over de totale kosten en het effect daarvan op de zorgpremie voor 2021. Op Prinsjesdag maakt het kabinet een rekenpremie bekend voor de zorgverzekering in het nieuwe jaar, mede rekening houdend met de koopkracht.

Daarna komen de zorgverzekeraars met hun premies voor 2021 – uiterlijk 12 november 2020 moeten die allemaal bekend zijn.

Zorgpremie 2020

Zodra er premies voor 2021 bekend zijn tonen we die in onze vergelijking en worden de verschillen direct helder.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek