Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Opzienbarende spaarrente bij Belgisch CKV

Mooie rente voor deposito 1 jaar vast onder Belgische garantie

Mooie rente voor deposito 1 jaar vast onder Belgische garantie

De Belgische bank CKV biedt vanaf nu deposito’s aan in Nederland. Daarbij is vooral de rente voor 1 jaar vast opzienbarend: 1% is de hoogst verkrijgbare spaarrente voor die termijn.

Hogere depositorente bij buitenlandse banken

In de vergelijkingen van deposito’s komen tegenwoordig heel wat buitenlandse banken voor. Tot gisteren was de aanbieder met de hoogste rente voor een deposito van 1 jaar vast Blue Orange uit Letland – daaronder volgen heel wat banken uit landen die qua zekerheid niet direct vergelijkbaar zijn met Nederland.

De eerste Nederlandse bank in deze lijst is NIBC Direct, met een rente van 0,4%. Dat scheelt wel heel veel met de koploper.

Spaargarantie in het buitenland

Landen als Letland, Italië, Slowakije en Finland voeren de depositoranglijsten al tijden aan. Daar kun je depositosparen via internationale spaarplatforms. Dat maakt het qua communicatie eenvoudiger om te sparen in het buitenland – het geld valt echter wel onder het depositogarantiestelsel van het betreffende land. Gaat het mis met de bank, dan is de spaarder afhankelijk van de Letse, Italiaanse, Slowaakse of Finse overheid om zijn geld terug te krijgen.

Nieuw: 1% voor 1 of 3 jaar vast in België

Nieuw in het aanbod van depositosparen is het 1-jaarsdeposito van CKV Spaarbank uit België. Zij bestormen via het spaarplatform Raisin de Nederlandse markt met een rente van 1% voor 1 jaar vast. Daarmee komen ze direct op de eerste plaats in de vergelijking van deposito’s. Bovendien is het België – een land waar spaarders qua garantie wellicht meer vertrouwen in hebben dan in de eerder genoemde landen.

Vergelijk deposito’s 1 jaar vast

De minimale inleg voor een deposito bij CKV Spaarbank is € 5.000. De rente van 1% geven ze overigens ook voor 3 jaar vast. De tussenliggende 2 jaar vast levert slechts 0,3% op. Hieronder een overzicht van alle looptijden die CKV aanbiedt en de daarbij behorende rentes.

Meer info over de deposito’s van CKV

Op de hoogte blijven van alles rondom sparen?

Meld je aan voor onze maandelijkse Update Sparen!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek