Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 8 juli 2020, 11:50
#sparen

De Belgische bank CKV biedt vanaf nu deposito's aan in Nederland. Daarbij is vooral de rente voor 1 jaar vast opzienbarend: 1% is de hoogst verkrijgbare spaarrente voor die termijn.

Hogere depositorente bij buitenlandse banken

In de vergelijkingen van deposito's komen tegenwoordig heel wat buitenlandse banken voor. Tot gisteren was de aanbieder met de hoogste rente voor een deposito van 1 jaar vast Blue Orange uit Letland - daaronder volgen heel wat banken uit landen die qua zekerheid niet direct vergelijkbaar zijn met Nederland.

De eerste Nederlandse bank in deze lijst is NIBC Direct, met een rente van 0,4%. Dat scheelt wel heel veel met de koploper.

Spaargarantie in het buitenland

Landen als Letland, Italië, Slowakije en Finland voeren de depositoranglijsten al tijden aan. Daar kun je depositosparen via internationale spaarplatforms. Dat maakt het qua communicatie eenvoudiger om te sparen in het buitenland - het geld valt echter wel onder het depositogarantiestelsel van het betreffende land. Gaat het mis met de bank, dan is de spaarder afhankelijk van de Letse, Italiaanse, Slowaakse of Finse overheid om zijn geld terug te krijgen.

Nieuw: 1% voor 1 of 3 jaar vast in België

Nieuw in het aanbod van depositosparen is het 1-jaarsdeposito van CKV Spaarbank uit België. Zij bestormen via het spaarplatform Raisin de Nederlandse markt met een rente van 1% voor 1 jaar vast. Daarmee komen ze direct op de eerste plaats in de vergelijking van deposito's. Bovendien is het België - een land waar spaarders qua garantie wellicht meer vertrouwen in hebben dan in de eerder genoemde landen.

Vergelijk deposito's 1 jaar vast

De minimale inleg voor een deposito bij CKV Spaarbank is € 5.000. De rente van 1% geven ze overigens ook voor 3 jaar vast. De tussenliggende 2 jaar vast levert slechts 0,3% op. Hieronder een overzicht van alle looptijden die CKV aanbiedt en de daarbij behorende rentes.

Meer info over de deposito's van CKV

Op de hoogte blijven van alles rondom sparen?

Meld je aan voor onze maandelijkse Update Sparen!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.