Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Corona dempt huizenprijzen niet

Nog steeds meer vraag dan aanbod op woningmarkt

Nog steeds meer vraag dan aanbod op woningmarkt

In het afgelopen kwartaal bleven de huizenprijzen stijgen: gemiddeld kost een huis nu € 335.000 – 8,8% meer dan een jaar geleden. De coronacrisis lijkt de huizenmarkt niet te raken.

Cijfers woningmarkt tweede kwartaal 2020

De NVM heeft de cijfers over het tweede kwartaal van 2020 bekendgemaakt. Er werden in de afgelopen drie maanden meer woningen verkocht dan in het eerste kwartaal. Het aantal transacties was wel wat (4%) lager dan in het tweede kwartaal van 2019.

Verkoopprijs meestal hoger dan vraagprijs

Ondanks de onzekerheid die veel mensen treft door corona blijft de vraag naar koopwoningen het aanbod overtreffen. Maar liefst 52% van de huizen werd voor een hoger bedrag verkocht dan de vraagprijs.

Huis kopen

Huis staat minder dan 100 dagen te koop

Voor het eerst sinds 2002 staat een te koop staande woning minder dan 100 dagen te koop: de gemiddelde looptijd kwam uit op 98 dagen. Een potentiële koper kon kiezen uit 2,7 huizen – wat aangeeft dat we te maken hebben met een zéér krappe woningmarkt.

Meer vraag naar grotere woningen

De makelaars van de NVM laten weten dat er de laatste maand opvallend veel vraag was naar grotere woningen. Twee-onder-één-kap-woningen en vrijstaande huizen worden de laatste maand opvallend snel verkocht.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Bart van maandag juli 13, 2020 07:49
    Ik denk hetzelfde. Dit kan zo toch echt niet goed gaan?? Alsof er helemaal niets aan de hand is…. Ik zou in deze tijden echt geen huis kopen!

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek