huizenmarkt
Gepubliceerd op: 10-7-2020 om 07:58

In het afgelopen kwartaal bleven de huizenprijzen stijgen: gemiddeld kost een huis nu € 335.000 - 8,8% meer dan een jaar geleden. De coronacrisis lijkt de huizenmarkt niet te raken.

Cijfers woningmarkt tweede kwartaal 2020

De NVM heeft de cijfers over het tweede kwartaal van 2020 bekendgemaakt. Er werden in de afgelopen drie maanden meer woningen verkocht dan in het eerste kwartaal. Het aantal transacties was wel wat (4%) lager dan in het tweede kwartaal van 2019.

Verkoopprijs meestal hoger dan vraagprijs

Ondanks de onzekerheid die veel mensen treft door corona blijft de vraag naar koopwoningen het aanbod overtreffen. Maar liefst 52% van de huizen werd voor een hoger bedrag verkocht dan de vraagprijs.

Huis kopen

Huis staat minder dan 100 dagen te koop

Voor het eerst sinds 2002 staat een te koop staande woning minder dan 100 dagen te koop: de gemiddelde looptijd kwam uit op 98 dagen. Een potentiële koper kon kiezen uit 2,7 huizen - wat aangeeft dat we te maken hebben met een zéér krappe woningmarkt.

Meer vraag naar grotere woningen

De makelaars van de NVM laten weten dat er de laatste maand opvallend veel vraag was naar grotere woningen. Twee-onder-één-kap-woningen en vrijstaande huizen worden de laatste maand opvallend snel verkocht.

Aangemaakt door Bart op 13-07-2020 07:49

De prijzen reageren gewoon wat traag. Als de situatie rondom corona niet snel wereldwijd verbetert, gaan we de effecten wel merken. En dan zullen de huizenprijzen ook echt wel gaan dalen. Ondanks het feit dat de vraag groter blijft dan het aanbod.

Aangemaakt door Bas op 14-07-2020 16:34

Ik denk hetzelfde. Dit kan zo toch echt niet goed gaan?? Alsof er helemaal niets aan de hand is.... Ik zou in deze tijden echt geen huis kopen!

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.