Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 1 oktober 2020, 07:54
#sparen

De spaarrente op de Lloyds Bank Internet Spaarrekening is per vandaag met 0,1% omhoog gegaan. Dat is een spectaculaire gebeurtenis in de vergelijking van spaarrekeningen in deze tijden van extreem lage en alleen maar verder dalende rentes.

Lloyds Bank verhoogt spaarrente

De rente bij Lloyds Bank was gisteren nog 0,2% - per 1 oktober 2020 is die verhoogd naar 0,3%. De bank wil kennelijk meer spaargeld uit Nederland binnenhalen en probeert dat met een interessante renteverhoging. Het gaat om een spaarrekening met vrij opvraagbaar spaargeld en een variabele rente. Dat betekent dat de bank er op ieder moment voor kan kiezen om de rente weer te verlagen. 

Wat voor bank is Lloyds Bank?

Lloyds Bank is de huidige naam van de voormalige Bank of Scotland. De bank heeft haar zetel echter tegenwoordig in Duitsland, waardoor het spaargeld dat er neergezet wordt onder de Duitse spaargarantie valt. 

Niet de allerhoogste rente

In de vergelijking van hoogste spaarrentes is te zien dat Lloyds Bank niet de allerhoogste spaarrente zonder voorwaarden biedt:

Spaarrentes zonder voorwaarden 1 oktober 2020

Vergelijk spaarrentes

Bigbank Flexibel Sparen

Bovenaan in deze top 5 staat Bigbank. Dat is de bank uit Estland die al langere tijd een hele mooie rente van 0,5% vergoedt bij Flexibel Sparen. Deze bank valt onder het Estse depositogarantiestelsel: gaat de bank failliet, dan moet de spaarder bij de regering van Estland aankloppen om het geld terug te krijgen.

Openbank Open Spaarrekening

De nummer 3 in de vergelijking is ook een buitenlandse bank: Openbank huist in Spanje. Spaargeld bij deze bank wordt dus gegarandeerd via het Spaanse depositogarantiestelsel.

NIBC Direct en LeasePlan Bank

Pas op plek 4 en 5 vinden we Nederlandse banken. Niet de grootbanken als ABN Amro, Rabobank en ING - de kleinere partijen NIBC Direct en LeasePlan Bank. Deze banken vallen gewoon onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Altijd op de hoogte van de laatste spaarrentes?

We informeren je graag per mail via onze Update Sparen!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.