Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Spaarrente stijgt!

Lloyds Bank verhoogt rente op internet spaarrekening

Lloyds Bank verhoogt rente op internet spaarrekening

De spaarrente op de Lloyds Bank Internet Spaarrekening is per vandaag met 0,1% omhoog gegaan. Dat is een spectaculaire gebeurtenis in de vergelijking van spaarrekeningen in deze tijden van extreem lage en alleen maar verder dalende rentes.

Lloyds Bank verhoogt spaarrente

De rente bij Lloyds Bank was gisteren nog 0,2% – per 1 oktober 2020 is die verhoogd naar 0,3%. De bank wil kennelijk meer spaargeld uit Nederland binnenhalen en probeert dat met een interessante renteverhoging. Het gaat om een spaarrekening met vrij opvraagbaar spaargeld en een variabele rente. Dat betekent dat de bank er op ieder moment voor kan kiezen om de rente weer te verlagen. 

Wat voor bank is Lloyds Bank?

Lloyds Bank is de huidige naam van de voormalige Bank of Scotland. De bank heeft haar zetel echter tegenwoordig in Duitsland, waardoor het spaargeld dat er neergezet wordt onder de Duitse spaargarantie valt. 

Niet de allerhoogste rente

In de vergelijking van hoogste spaarrentes is te zien dat Lloyds Bank niet de allerhoogste spaarrente zonder voorwaarden biedt:

Spaarrentes zonder voorwaarden 1 oktober 2020

Vergelijk spaarrentes

Bigbank Flexibel Sparen

Bovenaan in deze top 5 staat Bigbank. Dat is de bank uit Estland die al langere tijd een hele mooie rente van 0,5% vergoedt bij Flexibel Sparen. Deze bank valt onder het Estse depositogarantiestelsel: gaat de bank failliet, dan moet de spaarder bij de regering van Estland aankloppen om het geld terug te krijgen.

Openbank Open Spaarrekening

De nummer 3 in de vergelijking is ook een buitenlandse bank: Openbank huist in Spanje. Spaargeld bij deze bank wordt dus gegarandeerd via het Spaanse depositogarantiestelsel.

NIBC Direct en LeasePlan Bank

Pas op plek 4 en 5 vinden we Nederlandse banken. Niet de grootbanken als ABN Amro, Rabobank en ING – de kleinere partijen NIBC Direct en LeasePlan Bank. Deze banken vallen gewoon onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Altijd op de hoogte van de laatste spaarrentes?

We informeren je graag per mail via onze Update Sparen!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek