Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Premies zorgverzekeringen bijna allemaal omhoog in 2021

Stijging zorgpremie tot wel 11 euro per maand - ook enkele dalers

Stijging zorgpremie tot wel 11 euro per maand – ook enkele dalers

De premies voor zorgverzekeringen in 2021 zijn vrijwel allemaal bekend. De meeste zorgpremies stijgen flink, tot wel 11 euro per maand. Toch gaan er ook enkele premies omlaag.

Meeste zorgpremies omhoog

Verreweg de meeste premies gaan omhoog. De stijging varieert behoorlijk, waardoor de lijst met goedkoopste zorgverzekeringen er voor komend jaar anders uitziet dan bij de premies voor 2020. Een enkele zorgpremie gaat omlaag. Als we deze dalers en de extreme stijgingen buiten beschouwing laten kunnen we concluderen dat de premie bijna overal tussen de 3 en 9 euro omhoog gaat.

Stijging had groter kunnen uitpakken

De stijging zou nog veel groter geweest zijn als de zorgverzekeraars niet wederom hun reserves hadden ingezet om de verhoging beperkt te houden. Bij de grote verzekeraars gaat het om bedragen van 100 miljoen tot zelfs 150 miljoen euro die uit de reserves gehaald worden.

Laagste zorgpremie bij budgetpolissen

De laagste zorgpremie bij het standaard eigen risico is wederom voor ZEKUR – de jongerenpolis – met € 105,95. Deze zorgverzekering is echter niet voor iedereen geschikt. Daarna volgt de Selectief polis ZieZo van ZIlveren Kruis met € 109,25. Beide premies stijgen met € 4,=. Bij de laagste premies gaat het om echte budgetpolissen, waarbij verzekerden slechts in een select aantal ziekenhuizen terecht kunnen voor een 100% vergoeding.

Zorgpremies 2021 - basisverzekering met standaard eigen risico

Zorgpremies berekenen en vergelijken

Eigen risico verhogen maakt verschil

Tussen het geweld van de premieverhogingen is ook een enkele premieverlaging zichtbaar. Die zijn vooral te vinden bij de verzekeringen met het maximale eigen risico van € 885,= in plaats van de standaard € 385,=. We zien daar een lagere premie bij o.a. ZEKUR (- € 1,=), Bewuzt (- € 2,05) en Univé Zorg Select (- € 2,05). De polissen van ZieZo tonen wel een premieverhoging, maar blijven toch tot de top 3 van laagste premies behoren.

Zorgpremies 2021 basisverzekering met maximaal eigen risico

Die top 3 zag er vorig jaar heel anders uit: bij de premies voor 2020 was de volgorde: ZieZo Selectief – AnderZorg Basis – ZieZo Basis. De polis van AnderZorg is dit jaar flink (€ 6,=) duurder geworden en daarmee gezakt naar de 7e plek.

Tips bij het kiezen van jouw zorgpolis voor 2021?

Meld je aan voor onze mail Update Zorgverzekeringen!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek