HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Premies zorgverzekeringen bijna allemaal omhoog in 2021

Stijging zorgpremie tot wel 11 euro per maand - ook enkele dalers

Stijging zorgpremie tot wel 11 euro per maand – ook enkele dalers

De premies voor zorgverzekeringen in 2021 zijn vrijwel allemaal bekend. De meeste zorgpremies stijgen flink, tot wel 11 euro per maand. Toch gaan er ook enkele premies omlaag.

Meeste zorgpremies omhoog

Verreweg de meeste premies gaan omhoog. De stijging varieert behoorlijk, waardoor de lijst met goedkoopste zorgverzekeringen er voor komend jaar anders uitziet dan bij de premies voor 2020. Een enkele zorgpremie gaat omlaag. Als we deze dalers en de extreme stijgingen buiten beschouwing laten kunnen we concluderen dat de premie bijna overal tussen de 3 en 9 euro omhoog gaat.

Stijging had groter kunnen uitpakken

De stijging zou nog veel groter geweest zijn als de zorgverzekeraars niet wederom hun reserves hadden ingezet om de verhoging beperkt te houden. Bij de grote verzekeraars gaat het om bedragen van 100 miljoen tot zelfs 150 miljoen euro die uit de reserves gehaald worden.

Laagste zorgpremie bij budgetpolissen

De laagste zorgpremie bij het standaard eigen risico is wederom voor ZEKUR – de jongerenpolis – met € 105,95. Deze zorgverzekering is echter niet voor iedereen geschikt. Daarna volgt de Selectief polis ZieZo van ZIlveren Kruis met € 109,25. Beide premies stijgen met € 4,=. Bij de laagste premies gaat het om echte budgetpolissen, waarbij verzekerden slechts in een select aantal ziekenhuizen terecht kunnen voor een 100% vergoeding.

Zorgpremies 2021 - basisverzekering met standaard eigen risico

Zorgpremies berekenen en vergelijken

Eigen risico verhogen maakt verschil

Tussen het geweld van de premieverhogingen is ook een enkele premieverlaging zichtbaar. Die zijn vooral te vinden bij de verzekeringen met het maximale eigen risico van € 885,= in plaats van de standaard € 385,=. We zien daar een lagere premie bij o.a. ZEKUR (- € 1,=), Bewuzt (- € 2,05) en Univé Zorg Select (- € 2,05). De polissen van ZieZo tonen wel een premieverhoging, maar blijven toch tot de top 3 van laagste premies behoren.

Zorgpremies 2021 basisverzekering met maximaal eigen risico

Die top 3 zag er vorig jaar heel anders uit: bij de premies voor 2020 was de volgorde: ZieZo Selectief – AnderZorg Basis – ZieZo Basis. De polis van AnderZorg is dit jaar flink (€ 6,=) duurder geworden en daarmee gezakt naar de 7e plek.

Tips bij het kiezen van jouw zorgpolis voor 2021?

Meld je aan voor onze mail Update Zorgverzekeringen!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen