HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Negatieve rente-grens bij ING naar € 100.000

Betalen voor spaargeld in Nederland nog niet nodig

Betalen voor spaargeld in Nederland nog niet nodig

De grens waarboven spaarders bij ING een negatieve rente moeten betalen gaat per 1 juli 2021 fors omlaag naar € 100.000. Per rekening, benadrukt de bank.

Forse verlaging grenssaldo negatieve rente

Op dit moment ligt de grens voor de negatieve spaarrente nog op € 250.000. De verlaging naar € 100.000 is een grote stap, die ING als volgt motiveert:

Rentewijzigingen zijn een gevolg van marktomstandigheden, ontwikkelingen van de marktrente en spaargedrag van klanten. Sinds onze vorige aankondiging in 2020, zijn de rentes aanhoudend laag tot negatief gebleven, terwijl er steeds meer wordt gespaard op rekeningen bij ING. Dat is de reden waarom wij deze wijziging nu doorvoeren.

Grens geldt per rekening

De grens van € 100.000 geldt per rekening. Dat geldt voor iedere spaar- en betaalrekening, ook voor het geldsaldo op beleggingsrekeningen. Door geld te spreiden over meerdere rekeningen is het mogelijk om de betaling voor spaargeld te ontlopen. 

Lage en negatieve rente - ING - infographic april 2021
(klik op afbeelding voor origineel)

Gelijk aan spaargarantie

Met deze verlaging heeft ING de grens voor de negatieve rente gelijkgetrokken met de grens voor het depositogarantiestelsel. Een belangrijk verschil is dat de spaargarantie niet per rekening geldt, maar per bank. Als spaarder is het veiliger om per bank niet meer dan € 100.000 spaargeld aan te houden. Wie deze grens aanhoudt zal dan ook (voorlopig) geen last hebben van de negatieve spaarrente bij ING.

Positieve spaarrentes nog steeds mogelijk

ING vergoedt over de spaarsaldi tot €100.000 nog steeds enige rente: 0,01%. In de vergelijking van spaarrentes zijn diverse banken te vinden die een hogere vergoeding geven voor spaargeld. Betalen voor spaargeld is in Nederland dus nog niet nodig.

Spaarrentes vergelijken

Nieuws over sparen in de gaten houden?

Meld je aan voor onze maandelijkse Update Sparen in je mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Dre van maandag april 12, 2021 09:28
    Wij vinden van wel Dre. In de vergelijking laten we helder zien dat deze banken niet onder de Nederlandse spaargarantie vallen en besteden hier ook regelmatig aandacht aan. We laten de mogelijkheden zien die er zijn en waarschuwen voor de risico’s – de keuze is vervolgens aan elke spaarder persoonlijk.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen