Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Minder hypotheken in mei

Aantal licht gedaald - hogere gemiddelde hypotheek

Aantal licht gedaald – hogere gemiddelde hypotheek

In de afgelopen maand mei zijn er wat minder hypotheken afgesloten dan in mei 2020. Het totaalbedrag was  wel nagenoeg gelijk doordat het gemiddelde hypotheekbedrag gestegen is.

Minder hypotheken dan vorig jaar mei

In mei 2020 passeerden de notarissen in Nederland 37.517 hypotheken. De afgelopen maand waren dat er 36.803 – zo’n 700 minder dus. Toch was het totaalbedrag dat verstrekt werd ongeveer gelijk: zo’n 8,6 miljard euro. Deze cijfers zijn bekend gemaakt door het Hypotheken Data Netwerk (HDN).

Gemiddeld hypotheekbedrag gestegen

Dat leidt automatisch tot de conclusie dat het gemiddelde hypotheekbedrag gestegen is.

Gemiddeld hypotheekbedrag 2020-2021 | HDN.nl
Bron: Marktcijfers HDN.nl

Meerderheid kiest 20 jaar vast

De marktcijfers van HDN laten ook zien dat maar liefst 56,64% van de hypotheekaanvragen gaat om een rentevastperiode van 20 jaar. Daarna volgen 10 jaar vast 17,39% en 30 jaar vast met 16,32%.

Rentevastperiode keuze - 7 juni 2021 | HDN.nl
Bron: Marktcijfers HDN.nl

Actuele hypotheekrentes 20 jaar vast

Geen verdere daling verwacht

HDN verwacht niet dat het aantal gepasseerde hypotheken blijft dalen. Deze verwachting komt voort uit het aantal hypotheekaanvragen dat in mei gedaan werd – dat waren er 48.911. 

Hypotheekmarkt in de gaten houden?

Meld je aan voor onze maandelijkse Update Hypotheken!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek