Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Onverzekerde waterschade Limburg vergoed door overheid

Verzekeraars ruimhartig, overheid dicht het gat

Verzekeraars ruimhartig, overheid dicht het gat

In Limburg zijn enorme waterschades ontstaan door de watersnood van afgelopen maand. De bewoners en bedrijven van het gebied rondom de overstroomde rivieren moeten forse bedragen uitgeven om hun woningen, gebouwen en inboedels terug te krijgen naar wat ze waren. 

Schade door natuurrampen lastig te verzekeren

Schade door natuurgeweld is nauwelijks verzekerbaar. Overstromingen vallen onder deze noemer.

Verzekeraars keren ruimhartig uit

Verzekeraars hebben al aangegeven hierin mee te denken. Het Verbond van Verzekeraars meldt:

We zien dat het bij onze leden goed gaat en dat niet-gedekte zakelijke overstromingsschade uit ruimhartigheid toch wordt vergoed door verzekeraars.

Er zijn echter ook verzekeraars die niet bij het Verbond zijn aangesloten, die keren niet altijd uit. Ook bij de zogeheten beurspolissen kunnen problemen ontstaan rondom de schadevergoeding.

Rijksoverheid dicht gat voor 90%

De Rijksoverheid gaat het gat tussen de uitkering van de verzekering en de werkelijke schade voor 90% vergoeden. Dat doen ze vanuit de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts).

Op de website van het Rvo staat te lezen:

De Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts) geldt voor het hoogwater en de overstromingen in Limburg van juli 2021. Particulieren, bedrijven, overheden, religieuze instanties, verenigingen en stichtingen melden via deze pagina hun waterschade. Het gaat hierbij om een tegemoetkoming in de materiële schade die niet verzekerbaar, vermijdbaar of verhaalbaar is.

De details worden nog door het ministerie van Justitie en Veiligheid uitgewerkt in een ministeriële regeling 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek