Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Beleggen in HEMA

Fans kunnen obligaties kopen

Fans kunnen obligaties kopen

Fans van HEMA kunnen daar binnenkort niet meer alleen spullen kopen, maar via obligaties ook investeren in de winkelketen. HEMA en de stichting HENA komen met die mogelijkheid.

Stichting HENA

Toen HEMA in nood zat en dreigde ten onder te gaan (of in buitenlandse handen te komen) hebben fans zich verenigd om dat te voorkomen. Er waren twee clubs: WeLoveHEMA en HoudeHEMA. Zij bundelden hun krachten en verenigden zich in de stichting HENA: Het Enige Nederlandse Alternatief. De stichting deed ook werkelijk een bod op de winkelketen.

HEMA

HEMA overgenomen

Uiteindelijk werd HEMA overgenomen door aandeelhouders van eigen bodem: investeringsmaatschappij Parcom en de familie Van Eerd (van supermarktketen Jumbo) werden de nieuwe eigenaren. 

Fans kunnen obligaties kopen

Daarmee was het idee om de fans mede-eigenaar te maken van de populaire winkelketen van de baan. HENA-bestuurslid en PvdA politica Mei Li Vos meldt nu dat er een alternatief ontwikkeld is: fans kunnen binnenkort obligaties kopen in hun favoriete winkelketen.

Rente afhankelijk van omzet HEMA

Met het kopen van obligaties (HEMAatjes) lenen ze een bedrag uit aan HEMA – daarover wordt rente uitbetaald. De rente staat echter niet vast, zoals doorgaans bij obligaties het geval is. Het uit te betalen rentepercentage over de obligaties is afhankelijk van de omzet van HEMA.

Rentepercentage

Betrokkenheid en risico

De obligaties zijn echt bedoeld voor fans, als aardigheid. Het minimale bedrag dat kan worden geïnvesteerd is € 10, maximaal is het € 1.000. Grote beleggers kunnen er hun geld niet in kwijt: het concept is opgezet om fans de gelegenheid te geven hun betrokkenheid te tonen. Overigens zijn er zoals bij iedere obligatie ook risico’s verbonden aan deze belegging.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek