Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 13 december 2021, 08:32
#overige

De hoge energieprijzen zorgen voor problemen bij de laagste inkomens. De energierekening drukt bij hen extra zwaar op het beschikbare budget. Daarom trekt het kabinet 200 miljoen euro extra uit om hen te compenseren.

Extra bijdrage via de gemeente

De compensatie gaat via de gemeente. Wie een inkomen op of net boven het sociaal minimum heeft kan daar aankloppen voor een tegemoetkoming van ongeveer € 200 om de hoge energierekening te kunnen betalen. 

Energierekening

Bovenop verlaging energiebelasting

Deze bijdrage komt bovenop de eenmalige verlaging van de energiebelasting die al is toegezegd. Die moet ervoor zorgen dat huishoudens met een gemiddeld energieverbruik volgend jaar ca € 400 minder aan energiebelasting betalen.

Financiële hulp bij laag inkomen

De gemeenten gaan de regeling verder uitwerken, het streven is dat ze in het eerste kwartaal van 2022 kunnen starten met uitkeren. Het ministerie van Sociale Zaken wijst erop dat burgers bij financiële problemen hulp kunnen aanvragen. Een regeling met de energieleveranciers is vaak een mogelijkheid en de gemeente kan op andere manieren helpen. Voor een goed beeld van de situatie kan iedereen een financiële fitheidstest doen op Geldfit.nl.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.