Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Compensatie voor hoge energierekening

Lage inkomens krijgen geld via gemeente

Lage inkomens krijgen geld via gemeente

De hoge energieprijzen zorgen voor problemen bij de laagste inkomens. De energierekening drukt bij hen extra zwaar op het beschikbare budget. Daarom trekt het kabinet 200 miljoen euro extra uit om hen te compenseren.

Extra bijdrage via de gemeente

De compensatie gaat via de gemeente. Wie een inkomen op of net boven het sociaal minimum heeft kan daar aankloppen voor een tegemoetkoming van ongeveer € 200 om de hoge energierekening te kunnen betalen. 

Energierekening

Bovenop verlaging energiebelasting

Deze bijdrage komt bovenop de eenmalige verlaging van de energiebelasting die al is toegezegd. Die moet ervoor zorgen dat huishoudens met een gemiddeld energieverbruik volgend jaar ca € 400 minder aan energiebelasting betalen.

Financiële hulp bij laag inkomen

De gemeenten gaan de regeling verder uitwerken, het streven is dat ze in het eerste kwartaal van 2022 kunnen starten met uitkeren. Het ministerie van Sociale Zaken wijst erop dat burgers bij financiële problemen hulp kunnen aanvragen. Een regeling met de energieleveranciers is vaak een mogelijkheid en de gemeente kan op andere manieren helpen. Voor een goed beeld van de situatie kan iedereen een financiële fitheidstest doen op Geldfit.nl.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek