Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Depositorentes in beweging: sparen interessanter

Nieuwe hoogste rente voor deposito's 1 en 2 jaar vast

Nieuwe hoogste rente voor deposito's 1 en 2 jaar vast

De stijging van de rentestand is nog niet tot stilstand gekomen. Gisteren kwam de kapitaalmarktrente zelfs boven de 1,2% uit – deze was eind 2021 nog negatief. De hypotheekrente stijgt mee, alleen spaarders merkten tot nu nog nog niet veel van de hogere rentestand.

Variabele spaarrente onveranderd laag

Voor flexibel spaargeld met een variabele rente is dat nog steeds het geval. De banken laten die rente afhangen van de kortste Euribor-rente, die weer beheerst wordt door de keuzes van de Europese Centrale Bank (ECB). Zolang de ECB de rente niet verhoogt hoeven spaarders geen hogere rente te verwachten op hun spaarrekening.

Depositorentes in beweging

Voor deposito’s geldt dat niet. Bij een deposito staat geld voor een langere periode vast. Voor het bepalen van de depositorentes kijken banken dan ook naar andere rentes. Zo is de 12-maands Euribor wél fors gestegen en in de afgelopen tijd ruim boven het nulpunt uitgekomen.

Euribor rentes tot 3 mei 2022

Bron: HomeFinance.nl

Geen verrassing dus dat de depositorentes wél in beweging zijn. Verschillende banken verhogen hun rente op deposito’s.

Actuele rentewijzigingen bij sparen

Spaargeld enige tijd vastzetten wordt interessanter

Daarmee kan het voor spaarders interessanter worden om een deel van hun spaargeld voor enige tijd vast te zetten. Die keuze hangt af van de verwachting die de spaarder heeft voor de rente-ontwikkeling.

Nieuwe hoogste rente voor deposito 1 en 2 jaar vast

Door de renteverhogingen is er sinds gisteren een nieuwe hoogste rente bij deposito’s voor 1 en 2 jaar vast. De Italiaanse bank Banca Progetto vergoedt nu meer dan Bigbank uit Estland: voor 1 jaar vast 0,85% – 2 jaar vast levert 1,2% op. 

Hoogste depositorentes 3 mei 2022

Sparen in Italië via Raisin

Sparen bij Banca Progetto loopt via het internationale spaarplatform Raisin. Daar kunnen spaarders bij allerlei Europese banken hun spaargeld stallen en zo profiteren van de hogere spaarrentes in andere landen.

Italiaanse spaargarantie

De gelden vallen daarbij onder het depositogarantiestelsel van het land in kwestie. Bij Banca Progetto is het dus Italië dat zorgt voor het terugbetalen van het spaargeld als de bank failliet zou gaan.

Op de hoogte blijven van de spaarrente-ontwikkelingen?

Meld je NU aan voor onze gratis Update Sparen (1x per maand)!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Erik Onrust van vrijdag mei 6, 2022 16:47
    Natuurlijk is dat betrouwbaar! Mocht er een bank failliet gaan (en dat kan dus ook in Nederland zoals we met Amsterdam Trade Bank gezien hebben), dan staat de Italiaanse overheid garant. En laten wij eerlijk zijn: als de overheid van Italie deze garantie niet kan nakomen, is heel Europa failliet.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek