Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Komt ABN AMRO in Franse handen?

Geruchten over interesse BNP Paribas

Geruchten over interesse BNP Paribas

ABN AMRO heeft volgens geruchten grote belangstelling van de Franse bank BNP Paribas. Vanuit de Nederlandse overheid wordt echter aangegeven op dit moment niet serieus in te gaan op enig overnamevoorstel.

BNP Paribas nam eerder Fortis Bank over

Sinds de financiële crisis in 2008 is ABN AMRO in handen van de Nederlandse staat. Dat kwam voort uit de problemen bij Fortis Bank, waar ABN AMRO destijds deel van uitmaakt. Het Belgische deel van Fortis Bank werd toen overgenomen door BNP Paribas, de Nederlandse bank kwam ging over naar de staat.

Fransen tonen nu interesse in ABN AMRO

Afgelopen vrijdag meldde het financiële persagentschap Bloomberg dat BNP Paribas gesproken heeft met de overheid, met als doel de overname van ABN AMRO. Dit wordt door het ministerie van Financiën niet ontkend: er zou inderdaad een verkennend gesprek hebben plaatsgevonden.

Geen serieuze overname gesprekken

Wat betreft de overheid blijft het voorlopig echter bij dit ene gesprek: er zouden geregeld gesprekken zijn met geïnteresseerde partijen voor ABN AMRO en andere staatsdeelnemingen.

Aandeel ABN AMRO schoot omhoog

Desondanks was er een sterke reactie te zien op de beurs: de koers van het aandeel ABN AMRO schoot in één keer met 17 procent omhoog door het nieuws van een mogelijke overname door BNP Paribas.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek