Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 20 juni 2022, 08:45
#banken en verzekeraars

ABN AMRO heeft volgens geruchten grote belangstelling van de Franse bank BNP Paribas. Vanuit de Nederlandse overheid wordt echter aangegeven op dit moment niet serieus in te gaan op enig overnamevoorstel.

BNP Paribas nam eerder Fortis Bank over

Sinds de financiële crisis in 2008 is ABN AMRO in handen van de Nederlandse staat. Dat kwam voort uit de problemen bij Fortis Bank, waar ABN AMRO destijds deel van uitmaakt. Het Belgische deel van Fortis Bank werd toen overgenomen door BNP Paribas, de Nederlandse bank kwam ging over naar de staat.

Fransen tonen nu interesse in ABN AMRO

Afgelopen vrijdag meldde het financiële persagentschap Bloomberg dat BNP Paribas gesproken heeft met de overheid, met als doel de overname van ABN AMRO. Dit wordt door het ministerie van Financiën niet ontkend: er zou inderdaad een verkennend gesprek hebben plaatsgevonden.

Geen serieuze overname gesprekken

Wat betreft de overheid blijft het voorlopig echter bij dit ene gesprek: er zouden geregeld gesprekken zijn met geïnteresseerde partijen voor ABN AMRO en andere staatsdeelnemingen.

Aandeel ABN AMRO schoot omhoog

Desondanks was er een sterke reactie te zien op de beurs: de koers van het aandeel ABN AMRO schoot in één keer met 17 procent omhoog door het nieuws van een mogelijke overname door BNP Paribas.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.