Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Spaarrente eindelijk omhoog!

Hogere rente Renault Bank en korte deposito's

Hogere rente Renault Bank en korte deposito's

Er zit beweging in de spaarrente: Renault Bank uit Frankrijk heeft de rente per gisteren verhoogd naar 0,35%.

Beweging in de rentes

Spaarders kijken er reikhalzend naar uit: een hogere rente voor hun geld. De kapitaalmarktrente (lange termijn) heeft sinds begin 2022 een enorme vlucht gemaakt, waardoor ook de hypotheekrentes in een hoog tempo gestegen zijn.

Spaarrentes 

De spaarrentes bleven echter onveranderd – met name de variabele rente bleef stilstaan op het lage niveau. De onderstaande grafiek met marktrentes laat zien waarom:

Kapitaalmarktrente & Euribor december 2021 - juni 2022

Renteverhoging ECB

De aankondiging van de renteverhoging door de Europese Centrale Bank (ECB) heeft hierin geen verandering gebracht. Het enige effect hiervan was de aankondiging van banken dat de negatieve rente aangepast wordt

Spaarrente bij Renault Bank

Nu is er dan toch een renteverhoging bij de spaarrekeningen: Renault Bank zet de stap. De oude rente bij de Franse bank stond op 0,25%. Dat was de stand sinds 5 november 2021, toen de bank de spaarrente met 0,10% omlaag bracht.

Renault Bank

Forse verhoging

Sinds de introductie van deze rekening op de Nederlandse markt was de rente 0,35%. Nu is de rente omhoog geschroefd met diezelfde 0,10% – terug naar de introductierente van 0,35%. 

Spaarrekening Renault Bank

Nieuwe hoogste spaarrente in Nederland

Met deze verhoging biedt Renault Bank weer de hoogste rente voor vrij opvraagbaar sparen op de Nederlandse markt.

Geld naar Frankrijk

Het geld blijft niet in Nederland – dat staat bij deze rekening in Frankrijk, en valt onder de Franse spaargarantie. Dit is dezelfde garantie als in Nederland, uitgevoerd door de Franse overheid.

Depositorentes omhoog

Ook op het gebied van deposito’s is er beweging in de rentes. Dat speelde al langer voor de langere termijnen – inmiddels worden ook de rentes voor de kortere looptijden verhoogd.

1 jaar vast in België of Zweden

Zo biedt de Belgische CKV Spaarbank nu 1,22% rente op een deposito voor 1 jaar vast. Dat is niet de hoogste rente voor een 1-jaars deposito – Banca Progetto uit Italië vergoedt 1.25%, Klarna uit Zweden per vandaag 1,30%.

Deposito’s vergelijken

Internationaal spaarplatform Raisin

De spaarrekeningen van Renault Bank en de deposito’s van CKV Spaarbank worden beide aangeboden via het internationale spaarplatform Raisin.

Raisin - internationaal spaarplatform

Spaargeld naar andere landen in Europa

Via dit platform kan spaargeld bij banken in diverse landen in Europa ondergebracht worden. De rentes zijn daarbij veelal hoger dan de spaarder bij banken in Nederland kan krijgen.

Beweging in de spaarrente volgen?

Meld je NU aan voor onze Update Sparen in je mailbox!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek