Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizenprijzen niet meer gestegen

Woning in augustus niet duurder dan in juli

Woning in augustus niet duurder dan in juli

De huizenprijzen in Nederland zijn in de maand augustus nauwelijks duurder geworden dan in juli van dit jaar. Ten opzichte van augustus 2021 eerder stegen de prijzen nog wel met bijna 12%, maar er is duidelijk sprake van een verdere afvlakking van de prijsstijgingen.

Stijging prijzen bestaande koopwoningen op jaarbasis

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft samen met het Kadaster gemeld dat de huizenprijzen in augustus 2022 11,9% hoger lagen. Dit doet vermoeden dat woningen in ons land nog steeds fors duurder worden. Dit percentage komt echter voort uit de vergelijking met de prijzen in augustus 2021.

Grote verandering op de woningmarkt

Bij de vergelijking op jaarbasis is 11,9% relatief laag – begin 2022 was dit nog boven de 20%. Aan de grafiek van de prijsstijgingen is duidelijk te zien dat er een grote verandering gaande is op de woningmarkt:

Ontwikkeling huizenprijzen tm augustus 2022 | CBS.nl

Minieme verlaging op maandbasis

De stijging op jaarbasis gaat hard naar beneden – dat maakt het extra interessant om te kijken wat er op maandbasis gebeurt met de huizenprijzen. Daarvoor publiceert het CBS de prijsindex van bestaande koopwoningen. Deze index gaat om het werkelijke niveau van de prijzen, niet om de vergelijking met vorig jaar.

Prijsindex bestaande koopwoningen tm augustus 2022 | CBS.nl

In juli stond de prijsindex op 189,2 – voor augustus kwam deze uit op 189. In feite is er dus sprake van een minieme verlaging van de gemiddelde huizenprijs in Nederland. 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek