Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizen in oktober iets goedkoper

Kleine prijsdaling ten opzichte van september

Kleine prijsdaling ten opzichte van september

De huizenprijzen van verkopen in de maand oktober zijn bekendgemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Een bestaande koopwoning was vorige maand 7,8% duurder dan in oktober 2021, maar de prijs lag 0,5% lager dan afgelopen september.

Prijsstijging huizen elke maand kleiner

Het CBS geeft aan dat de prijsstijging van koopwoningen in oktober opnieuw afgevlakt is. Er is geen sprake van een grote prijsdaling, maar de stijging waar Nederland aan gewend was is er wel uit.

Prijsverandering ten opzichte van vorig jaar

In deze grafiek zien we de procentuele prijsverandering in in een maand, ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder:

Huizenprijzen tm oktober 2022 - CBS

Hier is duidelijk te zien dat de prijsstijging al maandenlang elke maand kleiner wordt.

Huizenprijzen in oktober lager dan in september

De ontwikkeling van maand tot maand ziet er anders uit. De gemiddelde transactieprijs van een woning was in oktober € 428.079 – dat was 0,5% lager dan in september.

Lichte daling van maand tot maand

Van maand tot maand is er dus sprake van een lichte daling van de huizenprijzen. Deze minieme daling is al enkele maanden aan de orde: ook in augustus en september daalden de prijzen enigszins ten opzichte van de maand ervoor.

Prijsindex koopwoningen tm oktober 2022 - CBS

Minder woningen verkocht in oktober 2022

Ook het aantal verkochte woningen is lager dan in oktober 2021. Afgelopen maand werden er 14.863 huizen verkocht – ruim 8% minder dan een jaar geleden.

Woningverkopen tm oktober 2022 - CBS

In de eerste 10 maanden van 2022 zijn er 156.621 huizen van eigenaar gewisseld – dat is ruim 17% minder dan in de periode januari-oktober 2021. 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek