Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

ECB zet spaarrente in beweging

Diverse banken verhogen rente, Renault Bank volgt morgen

Diverse banken verhogen rente, Renault Bank volgt morgen

Op donderdag 16 maart 2023 hield de Europese Centrale Bank (ECB) een nieuwe monetaire beleidsvergadering. Hier viel geheel volgens verwachting het besluit om de Europese rentetarieven wederom te verhogen met 0,50%. Dit ondanks de onrust op de financiële markten, die ontstond door de problemen bij diverse banken in de Verenigde Staten en Europa. 

Spaarrentes omhoog bij diverse banken

De hogere Europese rentes bieden banken de ruimte om klanten een hogere te vergoeden over hun spaargeld. Eerdere renteverhogingen van de ECB hadden de ene keer wel, de andere keer geen hogere spaarrente tot gevolg. Tijdens de afgelopen week verhoogden enkele banken de rente op hun spaarrekening al:

  • 13 maart 2023: Yapi Kredi – van 1,00% naar 1,60%
  • 14 maart 2023: Nordax Bank – van 1,25% naar 1,50%
  • 16 maart 2023: Credit Europe bank – van 0,00% naar 0,50%
  • 17 maart 2023: Banca Progetto – van 0,50% naar 1,75%

Yapi Kredi vestigde zich met de renteverhoging op de 2e plaats bij de hoogste spaarrentes voor sparen zonder voorwaarden. De rekening van Banca Progetto is er één met voorwaarden, deze staat op de 3e plaats in de vergelijking van alle spaarrekeningen.

Renault Bank verhoogt rente per morgen

Inmiddels heeft Renault Bank ook bekendgemaakt de rente op haar spaarrekening per morgen (21 maart 2023) te verhogen. De rente bij deze Franse bank stijgt dan van 1,55% naar 1,75%, waarmee de tweede plaats overgenomen wordt van Yapi Kredi. Bij eerdere renteverhogingen door Renault Bank volgde Bigbank uit Estland al snel met een stap om bij te blijven in de concurrentiestrijd om het Nederlandse spaargeld. 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek