Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Geld uit automaat zonder pas

Geen betaalpas meer nodig voor ING-geldopname

Geen betaalpas meer nodig voor ING-geldopname

Voor het opnemen van geld uit een geldautomaat is in principe een betaalpas met pincode nodig. Op die basisregel komen steeds meer uitzonderingen: manieren om geld op te nemen zonder pasje.

ABN AMRO: QR-code

Wie een rekening heeft bij ABN AMRO kan al sinds het najaar van 2021 geld opnemen zonder betaalpas, via een QR code die opgevraagd wordt in de bankapp. De maximale opname is daarbij € 500. 

ING: transactiecode

ING volgt nu met de mogelijkheid om tot €100 per dag op te nemen zonder pas. Dat werkt bij ING niet met een QR-code maar met een transactiecode die opgevraagd wordt in de ING app.

Mobiel bankieren met ING app

Pas kwijt?

Die transactiecode is niet nieuw: die wordt al afgegeven door een ING-servicepunt of -kantoor aan klanten die hun pas kwijt zijn. Vanaf komende zomer kan iedere ING-klant deze code zelf opvragen in de eigen bankapp. Zo is geld opnemen mogelijk als iemand geen pas bij zich heeft, maar wel de mobiele telefoon.

Geldautomaat - Geldmaat

Wijziging voorwaarden nodig

Om deze manier van geld opnemen aan te bieden moet ING eerst de voorwaarden wijzigen. Die  wijziging gaat per 1 juli 2023 in, geldopname met de transactiecode staat dan in de voorwaarden. Vervolgens kunnen ze dit later in de zomer invoeren.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek