Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 20 april 2023, 09:04
#betalen #banken en verzekeraars

Voor het opnemen van geld uit een geldautomaat is in principe een betaalpas met pincode nodig. Op die basisregel komen steeds meer uitzonderingen: manieren om geld op te nemen zonder pasje.

ABN AMRO: QR-code

Wie een rekening heeft bij ABN AMRO kan al sinds het najaar van 2021 geld opnemen zonder betaalpas, via een QR code die opgevraagd wordt in de bankapp. De maximale opname is daarbij € 500. 

ING: transactiecode

ING volgt nu met de mogelijkheid om tot €100 per dag op te nemen zonder pas. Dat werkt bij ING niet met een QR-code maar met een transactiecode die opgevraagd wordt in de ING app.

Mobiel bankieren met ING app

Pas kwijt?

Die transactiecode is niet nieuw: die wordt al afgegeven door een ING-servicepunt of -kantoor aan klanten die hun pas kwijt zijn. Vanaf komende zomer kan iedere ING-klant deze code zelf opvragen in de eigen bankapp. Zo is geld opnemen mogelijk als iemand geen pas bij zich heeft, maar wel de mobiele telefoon.

Geldautomaat - Geldmaat

Wijziging voorwaarden nodig

Om deze manier van geld opnemen aan te bieden moet ING eerst de voorwaarden wijzigen. Die  wijziging gaat per 1 juli 2023 in, geldopname met de transactiecode staat dan in de voorwaarden. Vervolgens kunnen ze dit later in de zomer invoeren.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.