Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizenprijzen verder gedaald in april 2023

Prijzen koopwoningen ruim 4% lager dan jaar eerder

Prijzen koopwoningen ruim 4% lager dan jaar eerder

In de maand april 2023 kwamen de prijzen van koopwoningen gemiddeld 4,4% lager uit dan in april 2022. Dat is een sterkere daling dan in maart, toen de huizenprijzen 2,3% lager uitkwamen dan een jaar eerder. 

Woningmarktcijfers CBS 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte deze cijfers gisteren bekend. Het is de derde maand op rij dat de huizenprijzen ten opzichte van een jaar eerder gedaald zijn.

Huizenprijzen tm april 2023 | CBS.nl

Prijsindex 1,1% lager

Ook de prijsindex voor bestaande koopwoningen is gedaald – met 1,1% in april. De gemiddelde transactieprijs van verkochte woningen kwam in april uit op € 401.374:

Prijsindex bestaande koopwoningen tm april 2023 | CBS.nl

Veel minder woningen verkocht

Er waren ook minder transacties dan in dezelfde maand vorig jaar. In de afgelopen maand wisselden 12816 huizen van eigenaar – bijna 20% minder dan in april 2022. Voor de eerste vier maanden van 2023 waren dat er 53.253, ruim 11% minder dan in januari tot en met april 2022: 

Aantal transacties bestaande koopwoningen tm april 2023 | CBS.nl

Denk je na over de aankoop van een woning?
Bespreek jouw mogelijkheden met één van onze hypotheekexperts!

Vrijblijvend kennismaken!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek