Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizenprijzen stijgen weer wat

Woningen in juli iets duurder dan in juni

Woningen in juli iets duurder dan in juni

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de cijfers over de huizenmarkt in juli 2023 bekendgemaakt. Deze cijfers komen voort uit de prijsindex van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. In juli stegen de huizenprijzen iets ten opzichte van de maand juni. Vergeleken met juli 2022 daalden de huizenprijzen met 5,5%.

Stijging huizenprijzen ten opzichte van juni

De prijsindex voor bestaande koopwoningen steeg in juli enigszins: de prijzen waren 0,5% hoger dan in juni. Ook in juni waren ze al iets hoger dan een maand eerder – er lijkt weer een stijgende tendens te zijn.

Huizenprijzen prijsindex tm juli 2023 - CBS & Kadaster

Daling prijzen woningen op jaarbasis

De prijsontwikkeling op jaarbasis geeft een ander beeld. Ten opzichte van juli 2022 daalden de huizenprijzen nog met 5,5%. In de maanden juni en mei was (nagenoeg) dezelfde prijsdaling te zien in vergelijking met een jaar eerder.

Huizenprijzen ontwikkeling op jaarbasis tm juli 2023 - CBS / Kadaster

Minder huizen verkocht in juli

In de afgelopen maand werden er 14.925 huizen verkocht. Dat is ruim 9% minder dan in juli 2022. In de maand juni was er juist sprake van een stijging van bijna 6%. Over de eerste zeven maanden van 2023 is in totaal een daling in het aantal woningtransacties te zien van ruim 7%.

Aantal transacties bestaande koopwoningen tm juli 2023 | CBS & Kadaster

Goed gesprek over hypotheken?

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek