Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 7 augustus 2017, 08:28
#zorgverzekering

Zorgverzekeraar DSW waarschuwt het Nederlandse publiek alvast voor de zorgpremies die in 2018 van toepassing zullen zijn. De kans is groot dat deze flink gaan stijgen, stelt topman Chris Oomen.

Onverwachte tegenvaller

De zorgverzekeraars hebben een onverwachte tegenvaller te verwerken gekregen: de inkomsten uit het zorgverzekeringsfonds waren in 2016 maar liefst 400 miljoen lager dan ingecalculeerd. Deze daling zal volgens Oomen gecompenseerd moeten worden door een hogere premie voor volgend jaar.

Zorgverzekeringsfonds

Het zorgverzekeringsfonds is de plek waar de zorgpremies terechtkomen die werknemers via hun werkgevers afdragen. Dit fonds wordt beheerd door het Rijk, die de pot verdeelt onder alle zorgverzekeraars in Nederland. Daarnaast krijgen de ziektekostenverzekeraars hun inkomsten uit de premies die de verzekerden direct aan hen betalen.

Dalende reserves

Oomen geeft aan dat door de onverwachte tegenvaller vanuit het zorgverzekeringsfonds de reserves van de verzekeraars dalen. Dat maakt het voor hen onmogelijk om de premies laag te houden. Deze reserves werden de afgelopen jaren al aangesproken om de premiestijging te beperken.

Check de zorgpremies die komend kalenderjaar gelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.