Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

DSW: Zorgpremie stijgt weer flink

Onverwachte tegenvaller zou premie 30 euro laten stijgen

Onverwachte tegenvaller zou premie 30 euro laten stijgen

Zorgverzekeraar DSW waarschuwt het Nederlandse publiek alvast voor de zorgpremies die in 2018 van toepassing zullen zijn. De kans is groot dat deze flink gaan stijgen, stelt topman Chris Oomen.

Onverwachte tegenvaller

De zorgverzekeraars hebben een onverwachte tegenvaller te verwerken gekregen: de inkomsten uit het zorgverzekeringsfonds waren in 2016 maar liefst 400 miljoen lager dan ingecalculeerd. Deze daling zal volgens Oomen gecompenseerd moeten worden door een hogere premie voor volgend jaar.

Zorgverzekeringsfonds

Het zorgverzekeringsfonds is de plek waar de zorgpremies terechtkomen die werknemers via hun werkgevers afdragen. Dit fonds wordt beheerd door het Rijk, die de pot verdeelt onder alle zorgverzekeraars in Nederland. Daarnaast krijgen de ziektekostenverzekeraars hun inkomsten uit de premies die de verzekerden direct aan hen betalen.

Dalende reserves

Oomen geeft aan dat door de onverwachte tegenvaller vanuit het zorgverzekeringsfonds de reserves van de verzekeraars dalen. Dat maakt het voor hen onmogelijk om de premies laag te houden. Deze reserves werden de afgelopen jaren al aangesproken om de premiestijging te beperken.

Check de zorgpremies die komend kalenderjaar gelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek