Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Woningverkoop weer gestegen

In augustus 4% meer verkopen dan vorig jaar

In augustus 4% meer verkopen dan vorig jaar

De woningmarkt blijft bloeien. In de afgelopen maand werden er 4% meer woningen verkocht dan in augustus 2016. Ook ten opzichte van juli 2017 steeg het aantal verkochte huizen met 4%.

Vastgoedcijfers augustus 2017

Het Kadaster publiceerde gisteren de vastgoedcijfers van augustus 2017. Daaruit bleek dat er in augustus 20.780 woningen van eigenaar wisselden. In augustus vorig jaar waren dat er 19.975 en in juli van dit jaar 19.979. Ten opzichte van beide maanden is de woningverkoop dus met zo’n 4% gestegen.

Vrijstaande woning of appartement

De cijfers lopen wel uiteen per woningtype. De verkoop van vrijstaande woningen stijgt het snelst: 13,8%. Bij appartementen vertoonde de verkoop juist een daling van 0,6% ten opzichte van augustus vorig jaar. In vergelijking met juli 2017 is de verkoop van appartementen echter ruim gestegen met 7,4%.

 Flevoland of Noord-Holland

Ook per provincie verschillen de verkoopcijfers sterk. Ten opzichte van vorig jaar is de stijging in Flevoland maar liefst 26,7%, terwijl er in Noord-Holland 3,8% minder woningen werden verkocht. Vergeleken met juli is de sterkste stijging te zien in Utrecht (12,1%) en zagen we in Zeeland een daling van 5,4%.

Hypotheken en executieveilingen

In augustus 2017 werden er 29.172 hypotheken geregistreerd: 7,6% meer dan een jaar eerder, en 0,8% meer dan de maand ervoor. Het aantal executieveilingen daalde sterk met 43,7% – dat waren er vorige maand nog maar 85.

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek