Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

CPB: zorgpremie stijgt door

Premie naar € 1.601 in 2021 bij dit kabinetsbeleid

Premie naar € 1.601 in 2021 bij dit kabinetsbeleid

Het Centraal Planbureau (CPB) heeft doorgerekend wat er gebeurt met de zorgpremie als het door het nieuwe kabinet gepresenteerde beleid ongewijzigd blijft. De conclusie: de premie kan stijgen naar € 1.601 in 2021 .

Vragen over regeerakkoord

In de Tweede Kamer werden allerlei vragen gesteld over het regeerakkoord van Rutte III. Het CPB beantwoordde onder andere vragen over de ontwikkeling van de zorgpremie. Volgens de berekeningen van het planbureau moeten we bij dit beleid rekening houden met een premie voor de verplichte zorgverzekering die oploopt tot € 1.601 per persoon in 2021. De gemiddelde premie is dit jaar € 1.290 – er zou dus sprake zijn van een stijging van ruim € 300 per jaar.

Bevriezing eigen risico

Begin oktober kozen de toen nog onderhandelende partijen voor een bevriezing van het verplichte eigen risico op € 385. Daarbij gaven VVD, CDA, D66 en ChristenUnie al aan dat dit gevolgen zou hebben voor de zorgpremie, die hierdoor sneller zou gaan stijgen.

Vergelijk zorgpremies op HomeFinance.nl! 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek