Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hoogste hypotheken ooit

Starters hebben het steeds lastiger

Starters hebben het steeds lastiger

Consultancybedrijf IG & H heeft haar Hypotheekupdate over het derde kwartaal van 2017 gepubliceerd. Daaruit blijkt dat in het afgelopen kwartaal gemiddeld de hoogste hypotheken ooit werden afgesloten. Starters hebben het echter steeds lastiger op de woningmarkt.

Gemiddelde hypotheek € 287.000

De hoogte van de gemiddelde hypotheek bleef in de eerste twee kwartalen van dit jaar vrij stabiel. Afgelopen kwartaal kwam daar verandering in: met een stijging van 2% werd een recordhoogte van € 287.000 genoteerd. Ook het aantal afgesloten hypotheken groeide, waardoor het totaalbedrag aan hypotheken steeg met 6%.

Lastige positie voor starters op woningmarkt

Het is al langer zichtbaar: starters krijgen het steeds moeilijker op de woningmarkt. Door de stijgende prijzen kunnen ze vaak niet mee in de biedingen van doorstromers. Die hebben vaak een overwaarde om mee te nemen in de financiering van hun nieuwe huis. De gemiddelde hypotheek bij starters is gestegen naar € 232.000, maar het aantal afgesloten hypotheken voor een eerste eigen woning daalde met 7%.

Verschuiving in manier van hypotheek afsluiten

Qua banken deed ING het afgelopen kwartaal erg goed in hypotheken: het marktaandeel steeg met 3,7%. Bij veel andere aanbieders van hypotheken is juist een krimp te zien. Execution only – waar de consument de hypotheek helemaal zelf vormgeeft en afsluit – is nog steeds zeldzaam met 2% van de markt. De aanbieders gaan nu experimenteren met automatisch gegenereerd hypotheekadvies.

Digitaal hypotheekadvies met adviseur

IG & H geeft aan dat de echte impact echter komt van ‘digitaal advies met een adviseur’. Daarbij wordt de efficiëncy en objectiviteit van een online module gebruikt voor het advies, terwijl een adviseur persoonlijk meekijkt en meedenkt bij belangrijke afwegingen. Zo vormt zich een hypotheek die de klant volledig begrijpt, met vertrouwen in de gemaakte keuzes.

Benieuwd naar digitaal advies met adviseur? Maak een telefonische afspraak!

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Bas van woensdag november 22, 2017 09:19
    Ook al zijn de kosten gedaald tot ongeveer Eur. 2000,- waarom moet ik zoveel betalen voor een uurtje van je tijd. Al de aangeleverde informatie gaat bij jullie in een spreadsheet en daar komt een resultaat uit. Voor de grootste groep is het allemaal niet zo ingewikkeld maar als je met een uur voorwerk in het totaal 2 uur bezig bent is 1000 euro per uur wat aan de hoge kant zou ik zeggen. Verder laat de kwaliteit van sommige adviseurs ook nog wel eens wat achter op de werkelijkheid. Zelf informatie opzoeken op internet levert vaak al veel op en kost stukken minder.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek