Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenWil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
Alles over beleggenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogSociale leningen tegen hoge rente
Geld lenen is een lastig probleem voor mensen met financiële problemen. Daarom is er in veel gemeenten een Gemeentelijke Kredietbank, waar deze mensen kunnen aankloppen als ze elders worden geweigerd. Deze kredietbanken zijn sociale instellingen.
Een sociaal krediet is alleen beschikbaar voor mensen met een inkomen dat minder is dan 130% van het minimum, met een negatieve BKR-registratie of met een leeftijd die het lastig maakt een lening af te sluiten.
De rente die de Gemeentelijke Kredietbanken hanteren verschillen echter sterk per gemeente. Televisieprogramma Kassa dook erin en ontdekte rentes van 2,1% tot het wettelijk maximum van 14%. Voor gewone kredieten worden rentes gerekend tussen 4% en 12%, sterk afhankelijk van de hoogte van het geleende bedrag. Ook zijn er veel gemeenten die geen kredietbank hebben en waar dus geen sociale leningen mogelijk zijn.
De enige manier om de rente voor sociale kredieten laag te houden is met financiële ondersteuning van de gemeente. In gemeenten waar geen geld is vrijgemaakt betaalt deze kwetsbare doelgroep dus een erg hoge rente. De NVVK (branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren) roept de gemeenten dan ook op hiervoor budget beschikbaar te stellen.
Vergelijk leenrentes op HomeFinance.nl!
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.