Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Prijzen in 2017 1,4% hoger

CBS toont prijsontwikkeling afgelopen jaar

CBS toont prijsontwikkeling afgelopen jaar

In het afgelopen jaar zijn de consumentenprijzen gemiddeld met 1,4% gestegen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Grotere stijging dan laatste jaren

In 2016 kwam de stijging van de prijzen uit op 0,3%, het laagste niveau in bijna 30 jaar. Ook in 2014 (1%) en 2015 (0,6%) zijn de prijzen minder gestegen dan in 2017. We moeten terug naar 2013 voor een hoger percentage: toen stegen de consumentenprijzen gemiddeld met 2,5%.

Verschil tussen goederen en diensten

Goederen werden gemiddeld 1,5% duurder in 2017, voor diensten was dat 1,2%. Benzine kostte maar liefst 5,2% meer dan in 2016. Ook de voedingsmiddelen werden aanzienlijk duurder met 2,7% (dat was in 2016 nog maar 0,8%). Andere opvallende stijgers waren de pakketreizen naar het buitenland en het verblijf in een bungalowpark.

Loonstijging ongeveer hetzelfde

De CAO-lonen gingen ook omhoog afgelopen jaar: met 1,5%. Daarmee ligt de loonstijging nagenoeg gelijk aan de prijsstijging in 2017.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek